2020
Porsuk Kültür Yayıncılık

Flanör yorumm
2024 21. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2024 15:21
çok güzel bir kitap kendi memleketim manisanında içinde olması kitabı daha bi güzelleştirmiş bence okumaya başlamadan önce pek ümitli değildim ama şans vermekle hiçte fena yapmamışım
2021 2. kitabı
Engin Topuz'un 4. benim ise ilk okuduğum kitabı. Flanör kelime anlamıyla: Paris sokaklarında doğup büyüyen, Fransızca kökenli bir terim. En kısa tarifiyle aylak kent gezgini, yürüyen adam. Deniz o yürüyen adam,  hep yürüyen artık geçtiği yerlerde herkesin onu tanıdığı,  bildiği.  Onu böyle yürüten bir acı saklı hikayesinde. 50 yaşlarındayken bir an da karşısına çıkan adaşı Deniz'in onun hayatında yarattığı beklenmedik etkiyi ve sonrasında yaşadıklarını ele alıyor. Hacmi itibariyle küçük olan bu eseri elinize aldıktan sonra size sunduğu kocaman bir dünyanın sessizce köşede olayları izleyen bir okuyucusu oluyorsunuz. Kitabın içerisinde yer alan karakterlerin bir kısmı gerçekten Manisa'da bulunmuş kişiler olmakla birlikte yazar okuyucuyu adete Manisa sokaklarında bir gezintiye çıkarıyor. Sevgili Hocam Orhan Haşim'in söylemesiyle öğrendim ki kitabın kapağında gördüğümüz çizim Manisa istasyonuna aitmiş. Hem edebi yönüyle, hem hissettirdikleriyle okumaktan keyif aldığım ve beni çok etkileyen bir kitap oldu. --------------------
2021 7. kitabı
Bi solukta bitecek, dili ve anlatımı çok güzel olan kitap. Kitabı okurken ister istemez farklı kitapları, şarkıları araştırma isteği uyanıyor içinizde ve sadece bu kitap ile kalmayıp farklı kitaplar ile de buluşuyorsunuz. Yusuf Atılgan’ın şehrini hemşerisinin gözünden görmek ve dilinden okumak çok keyifliydi. İçimden keşke film olsa ne güzel izlenir dedim.

Engin TopuzYazar · 5 kitap
1974 yılında Manisa'da doğdu. İlk-Orta ve Lise eğitimini Manisa'da tamamladı. 1997 yılında Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Halen Manisa'da öğretmenlik yapmakta, internet sitelerinde edebiyat ağırlıklı yazıları yayınlanmaktadır. Edebiyatın Haziran Mezarlığı yazarın ilk kitabıdır.