Herkese merhaba.
Karantina günleriniz nasıl geçiyor umarım kendimizi geliştirebilecek şekilde zamanı güzel değerlendiriyorsunuzdur. Bol kitaplı günler diliyorum. :)
Kitabın konusundan kısaca bahsedecek olursam;
Kitabın konusu eski erkek arkadaşından (Gökhan) bir türlü kurtulamayan Eylem, arkadaşı Ilgın’ın aklına bir fikir gelir. Bir erkekle fotoğraf çekilip fotoğrafı Gökhan’a göndermek. Ama bir sorun vardı. Bunu kiminle yapacaktı? O sırada kafede oturan bir erkek grubuna gözüne kestiren Ilgın, Eylem’i ikna ederek gizlice fotoğraf çekme işini kabul ettirir. Ve bir fotoğraf karesi Eylem’in ve Tolga'nın hayatını altüst eder.
Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen oldukça dili akıcı, mizah seviyesi de normal diyebilirim. Kurgu ilerleyişi, betimleme oranları gayet güzel. Fakat, Tolga ve Eylem ilişkisi mizah dolu olsada duygu eksikliği olduğunu düşünüyorum. O aşkı çok hissedemedim. Orkun Ve Ilgın ilişkisi bir tık az aktarılmış gibiydi. Ve kitapta karakterlerin yaş aralığına bakılıtsa mizah ağırlıklı bir kitap olsa da Eylem'in bazı tavırları bana çok çocukça geldi. Bunlara rağmen kitabı beğendim. 1 günde bitti zaten. Akıcı, eğlenceli herkesin bir şans verebileceği bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Yazar mizah konusunda kendini biraz daha geliştirirse harika ve aşırı komik eserler okuyacağımıza eminim.
Yazarın emeğine kalemine sağlık.♡
Kitapla kalın. ♡
Mizah hikayesinde gelişebileceğini düşündüğüm biri. Çok absürt olmuş diyebileceğim bir yer oldu ama bir mizah hikayesi için çok ama çok iyi bir konumda olduğuna inanıyorum. Yazımı akıcı ve eğlenceli, anlatımı duru ve belli noktalarda çarpıcı, güzel ve gelişebilecek bir kalem.
FotoğrafAyşenur Kayabaşı · Dokuz Yayınları · 201638 okunma
#yenikitabim yine #dokuzyayinlari -ndan; #aysenurkayabasi 'nin kaleminden #fotograf . "Büyüyünce doktor olmak isterdim, rezil oldum!" Yaziyor uzerinde. Ama benim dikkatimi ceken arka kapak yazisi oldu; "...... Tum planlari zamansiz cekilen (ortaya cikan) bir fotograf karesiyle altust olmustu. Bu isten kurtulmanin bir yolunu ararken, onu gunah kecisi durumuna dusuren bir kadinin...." Son zamanlarda bazi fotograflarla hayatinda zorlu donemler gecirdigim ve bu fotograflarin hatasini kendi uzerinden benim uzerime atan birinin varligi olmustu. Artik neyse diyecegiz ve yeni hayatlara dogru yol acacagiz (; dedim. Ama bu kitabida gorunce almadan edemedim (: • • • • • 18 yaşında biri tarafından yazıldığını duyduğum 443 sayfalık bir #aşkromanı . Bende başta sizler gibi önyargılı düşündüm, 18 yaşındaki bir kız ne yazabilirdi ki??? Bir #fotoğraf ile başlayan bir hikayeden bahsediyordu; son zamanlarda bir #fotograf ile ilgili bir anım olmuştu. Denemeye değer dedim, #askromani seviyordum sonuçta; okunmazsa bırakırdım, zaten ruh halimde kötüydü... Esas koz Eylem'in hikayesi ilk sayfadan içine çekmişti beni, adeta bayılmıştım, o hikayeye giriş için başta yoran 40 sayfa adeta çıkarılmıştı. Normalde kitaplar 60 sayfa sonra hızlanırdı ama ben bir saatte doksan sayfa okumuştum. Okudukça; #kitap beni büyülüyordu, hikayenin içine giriyordum, kafamda canlanıyordu ve ara verdikten sonra bir dizi misali devamını sabırsızlıkla bekliyordum. Hem biran önce okumak, bitirmek; hem de hiç bitmesin aylarca devam etsin istiyordum. Tam sonlara yaklaştığım anda, içinde bulunduğum duygusal kırgınlıktan olsa gerek; böyle mükemmel bir hikaye beni şaşırtsın ve #mutsuzson ile bitsin istedim. Hikaye öyle bir #mutluson ile bitti ki; hem bayıldım, hem de o DUYGUSAL ÇÖKÜNTÜM DAHA DA ARTTI!!!! Ulan #mutsuzadam-a
FotoğrafAyşenur Kayabaşı · Dokuz Yayınları · 201638 okunma
Klasik bir aşk kurgusu.Kitabı özelleştiren şey sadece diyaloglar. Okumak isterseniz okuyabilirsiniz, en azından yüzünüzü güldürebilen bir kitap. Geliştirilebilir diye düşünüyorum.