Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fransa'da İç Savaş

Karl Marx

Fransa'da İç Savaş Sözleri ve Alıntıları

Fransa'da İç Savaş sözleri ve alıntılarını, Fransa'da İç Savaş kitap alıntılarını, Fransa'da İç Savaş en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sınıf egemenliği, artık, kendisini ulusal bir üniformayla gizleyemiyor; proletarya karşısında, ulusal hükümetlerin hepsi bir!
Sayfa 116 - Yordam Kitap, Çev. Erkin Özalp, Birinci basım, 2016Kitabı okudu
1871 Paris Komünü
(…) kilisenin devletten ayrılmasını, dinsel amaçlı tüm devlet ödemelerinin kaldırılmasını ve tüm kilise mülklerinin ulusal mülke dönüştürülmesini öngören kararname çıkarıldı; bunun sonucunda, tüm dinsel simgelerin, resimlerin, dogmaların, duaların, kısacası, “bireysel vicdan alanına ait olan her şeyin” okullardan uzaklaştırılması emredildi ve bu emir adım adım hayata geçirildi.
Sayfa 18 - Yordam Kitap, Çev. Erkin Özalp, Birinci basım, 2016; Friedrich Engels’in kitabın 1891 Almanca basımına yazdığı giriş bölümünden, sayfa 18-19Kitabı okudu
Reklam
Oluşma aşamasındaki burjuva toplumu tarafından feodalizmden kurtuluşunun aracı olarak yaratılmış ve gelişimini tamamlayan burjuva toplumunda emeğin sermaye tararafından köleleştirilmesinin bir aracına dönüşmüş olan devlet iktidarının en rezil ve aynı zamanda son biçimi, emperyalizmdir.
Burjuvazinin şovenizmi, onun tüm hak iddialarına ulusal bir görünüm kazandırmaktan başka hiçbir anlamı olmayan bir kendini beğenmişliktir. Sürekli ordularla uluslararası savaşları süreklileştirmenin, onları tüm diğer ülkelerdeki kardeşlerine karşı kışkırtarak her ülkede üreticileri boyunduruk altına almanın, işçi sınıflarının uluslarası düzeydeki işbirliğini, yani kurtuluşlarının birinci koşulunu engellemenin bir aracıdır.
Sayfa 165 - Yordam KitapKitabı okudu
Zavallılar! Mülkiyetin her toplumsal biçiminin kendi "ahlak"ına sahip olduğunu ve mülkiyeti emeğin niteliği kılan toplumsal mülkiyet biçiminin, bireysel "ahlaki kısıtlamalar" yaratmak tümüyle bir kenara, bireyin "ahlak"ını sınıfsal kısıtlanmışlığından kurtaracağını bile bilmiyorlar.
Sayfa 170Kitabı okudu
Burjuvazinin iç kavgaları, maceracı Louis Bonaparte’ın tüm iktidar mevkilerini (ordu, polis, idari mekanizma) ele geçirmesini ve 2 Aralık 1851’de burjuvazinin son sağlam kalesi olan Ulusal Meclisi havaya uçurmasını mümkün kıldı. İkinci İmparatorluk, Fransa’nın bir siyasi ve mali maceracı çetesi tarafından sömürülmesini başlatmakla kalmadı, aynı zamanda (…) bir sınai gelişme sürecini başlattı. Louis Bonaparte, (…) iktidarı, spekülasyonu ve sınai faaliyetleri, kısacası tüm burjuvazinin bugüne kadar görülmemiş ölçüde yükselmesini ve zenginleşmesini kolaylaştırdı. Kuşkusuz, imparatorluk sarayında toplanıp bu zenginleşmeden kendi yüksek komisyonlarını alanların yolsuzlukları ve büyük ölçekli hırsızlıkları çok daha hızlı bir gelişim gösterdi. (…) Zorunlu sonuç, 4 Eylül 1870 Paris Devrimiydi. İmparatorluk iskambil kağıtlarından yapılmış bir ev gibi yıkıldı, cumhuriyet yeniden ilan edildi.
Sayfa 15 - Yordam Kitap, Çev. Erkin Özalp, Birinci basım, 2016; Friedrich Engels’in kitabın 1891 Almanca basımına yazdığı giriş bölümünden, sayfa 15-16Kitabı okudu
Geri18
132 öğeden 121 ile 132 arasındakiler gösteriliyor.