Adventures Of A Wandering Physicist

Vlatko Vedral
WSPC
İngilizce

Vlatko VedralYazar · 1 kitap
Vlatko Vedral , bir Sırp doğumlu (ve vatandaşlığa tabi bir İngiliz vatandaşı ) fizikçi ve Oxford Üniversitesi'ndeki Fizik Profesörü ve Singapur Ulusal Üniversitesi'ndeki CQT ( Kuantum Teknolojileri Merkezi ) ve Wolfson Koleji'nin bir üyesidir. O, Dolaşım ve Kuantum Bilgisi Teorisi teorisi üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınır. 2017'den beri, kuantum mekaniği ve kuantum bilgilerinde 280'den fazla araştırma makalesi yayınladı ve 2007'de Royal Society Wolfson Araştırma Merit Ödülü aldı. Imperial College'da Leeds'de profesörlük ve Viyana'da profesörlüklerde bir Öğretim Görevliliği ve Okurluk, Singapur'da (NUS) ve Kanada Çevre Enstitüsünde . 2017'den itibaren Vlatko Vedral'ın araştırma kağıtlarına 18.000'in üzerinde atıf yapıldı. Decoding Reality de dahil olmak üzere birçok kitabın yazarıdır. Orta öğrenimini Matematička gimnazija'da tamamladıktan sonra, lisans ve ardından doktorasını aldı. 1998 yılında Imperial College'da lisans eğitimini tamamladı. Daha sonra Oxford'da Elsag-Bailey doktora sonrası araştırma görevlisi seçildi. Daha sonra 2000-2004 yılları arasında bir kuantum bilgi bilim araştırma grubuna başkanlık yapmak üzere Vali'nin öğretim görevlisi olarak Imperial College'a dönmeden önce Merton College Oxford'da bir araştırma fellowitesi düzenledi. Oxford'a geri dönmeden önce, Leeds Üniversitesi 2004-2009 yıllarında Quantum Information Science'ın Yüzüncü Yıl Profesörü olarak görev yapıyordu. Şu anda Singapur Ulusal Üniversitesi'nde Fizik Profesörü ve Oxford Üniversitesi ve CQT ( Kuantum Teknolojileri Merkezi ) olarak ortak bir randevu alıyor. 2009'da Wolfson College'ın Üyesi olarak seçildi.