Temmuz 2020
Paradigma Akademi Yayınları

2020 168. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2020 18:59
Hikâye; hayatla ve hayatın gerçekliğiyle temas ettiği oranda anlatanla dinleyeni, yazanla okuyanı yakınlaştırandır. Bazen ötelere giden bir dosta gösterilen vefaya (Aziz Bey); bazen bir anda 'var'ın 'yok'a dönmesinin şaşkınlığına (Fotoğraf); bazen bir ilkokul sırasında 'öğretmene öğreten', somun ekmeği tadındaki arkadaşlığa (Öğretmen Demek)... ...ve bazen de zaman ve mekâna sınır koymadan, sarsıcı bir anlatımın sizi sarıp sarmalamasına (Gassal) hazırlanın! İki Nokta Kitabevi'nin genç yazarlarından Nisa Eser, hayatın ürperten temaları üzerinden kıvrak kalemi ile geçerken okuru kendisiyle yüzleşmeye zorlayacak.
2021 188. kitabı
2020 223. kitabı
Yazarın elimdeki son kitabını da okumuş bulunuyorum. Diğer kitaplara bakış bu kitap biraz ağır geldi bana. Konu olarak yavaş yavaş okumam gerekti. Yazarın dili sürükleyici olsa da. Kitapta, birbirinden farklı hikayeler anlatıldığından anlayarak okudum. Alışkın olmadığım bir kitap tarzı olsa da beğendim. Okumanızı tavsiye ettiğim akıcı bir kitap. Hoşçakalın.
2020 95. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2020 11:30
Mehmet Akif Duman Gassal Mehmet Akif Duman’ın okuduğum üçüncü kitabı. İlk iki kitabı hikayelerden oluşuyordu, bu ise roman. Hikayelerini çok beğenmiştim romanında bir harika. Yazarın bu kadar ödül almasına şaşmamalı. Kelime oyunları, cümleleri kurmasındaki ustalık ve kinaye sanatını çok doğru yerlerde kullanmasıyla roman çok üst seviyelere çıkmış. Okurken sonundan ziyade baş kahramanımız Gassal Timur’un olaylara ve durumlara verdiği tepkileri merak ederek okudum. Kesinlikle sizlere de okumanızı tavsiye eder Keyifli okumalar dilerim. Bu güzel kitapla beni buluşturduğu için Asli celik ve yazarımız @drakifduman çok teşekkürler.
2020 146. kitabı
Yazarın elimde olan son kitabıyla geldim. Okuduğum 2 tane öykü kitabına göre bu bana biraz ağır geldi. Anlatımı sade ve yalın olmasına nazaran işlediği konu bazında ağırdı. İlk iki kitabı gibi bu da 18 farklı ama birbirine bağlı hikayelerden oluşmakta. ۰ Kitabın ortasına kadar ne oluyor tarzında anlamayarak okuduğum satırlar ilerleyen bölümlerde kör düyüm misali çözdükçe akıcılaştı. Yazarın kalemine kesinlikle hayran kalıp tavsiye ediyorum.

M. Akif DumanYazar · 9 kitap
*1981 Sivas doğumlu. *Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türkoloji Bölümü’nden 2002 yılında birincilikle mezun oldu. *2005 yılında aynı üniversiteden, Fazıl Divanı ve Şerhi isimli tezi ile yüksek lisans derecesi aldı. *6 yıl çeşitli liselerde edebiyat öğretmenliği yaptıktan sonra doktora için Almanya’ya gitti. *2018’de “Von der Rhetorik zum belâgat, vom mecâz zur Metapher” isimli tezi ile Almanya- Johannes Gutenberg Üniversitesi’nden Dr.phil unvanını aldı. *Haziran 2020’de Filoloji temel alanı Yeni Türk Edebiyatı bilim dalında doçentlik unvanı almıştır. *2015-2017 yılları arasında katıldığı yarışmalarda içlerinde Tanpınar, Kaftancıoğlu, Gio, Kaşgarlı Mahmud, Semerkant ve Altkitap ödüllerinin de bulunduğu otuzdan fazla ödül kazanmıştır. *Yayımlanmış ondan fazla akademik kitabı ve kırktan fazla bilimsel makalesi vardır.