Gecikmeli

Nisan 2015
Alakarga Yayınları

2016 44. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2016 00:00
Alper Beşe yine son dönem hikayecilerinden keşfettiğim bir yazar. Kitap isimlerini çarpıcı bulduğum için başlamayı tercih ettim. İlk olarak "Gecikmeli"den başladım. Öyküler tamamı ile mutsuz erkekleri anlatıyor. Yaşanan durumun öncesinde, bambaşka bir zaman, mekanda geçen olayları, karakterin derinliğini vererek anlatıyor ve tekrar yaşanan duruma geri dönüyor. Baştaki ile sondaki karakterler bu yüzden farklı geliyor. Tüm öykülerde bu tekniği uygulamış. İlginç bir deneyim oldu, fakat bazı hikayelerinde hikayeden o kadar kopuk duruyor ki, tekrar geri dönüşünüz zorlaşabiliyor. Bu handikabın dışında genel anlamda beğendim. Diğer kitabını da okuyabilirim.
GecikmeliAlper Beşe · Alakarga Yayınları · 20159 okunma

Alper BeşeYazar · 3 kitap
30 Eylül 1983 tarihinde Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nden mezun oldu. Bitirmeyi başardığı ilk oyunu Dördüncü Rusya Seferi Ankara'da sahnelendi. Şiirleri ve öyküleri Akatalpa, Sincan İstasyonu, Sözcükler, Sarnıç Öykü ve Varlık dergilerinde yayımlandı. Birtakım Tuhaflıklar adlı öykü dosyası 2013 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri'nde 'dikkate değer' bulundu. Çeşitli radyo ve televizyon programları için program metinleri yazdı.