Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yarının Büyükleri İçin Tasarruf ve Yatırım Tavsiyeleri

Geleceğe Yatırım

Atilla Köksal

Geleceğe Yatırım Sözleri ve Alıntıları

Geleceğe Yatırım sözleri ve alıntılarını, Geleceğe Yatırım kitap alıntılarını, Geleceğe Yatırım en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çoğu zaman ne gördüğümüz, ne aradığımıza bağlıdır.
Para için çalışmak değil, paranızın sizin için çalışması sizi zengin eder !...
Reklam
Para biriktirmeye ne zaman başlamalıyız sorusunun yanıtı oldukça basittir: Para biriktirmenin ne kadar önemli olduğunu keşfettiğiniz gün! Eğer bugüne kadar başlamadınızsa o gün bugündür.
Bu tamamen paranın ne kadar kıymetli olduğunu bilmek ile ilişkilidir. Büyük şirketleri büyük yapan şey paranın ne kadar kıymetli olduğunu bilmeleri ve harcamalarında tasarruf yapmaları gerektiğini daima düşünmeleridir. Eğer biz de ileride iyi bir usta olmak istiyorsak çıraklık günlerimizde paraya değer vermeli ve tasarruf yapmayı öğrenmeliyiz.
Bütçe yapmak, harcamaların aşırılık ve israftan kurtarılarak paranızın kendi kendine birikmesini sağlar.
Tavsiyeler
1-Tutumlu olun: Kitabın başında anlattığımız gibi her şey tasarruf etmekle başlar, yani israf etmemekle, gereksiz harcayıp tüketmemekle başlar. Tutumlu olun, gereksiz harcamalardan kaçının ve paranızın kıymetini bilin. Harçlığınızı kontrollü harcayın, elinizden geldiğince aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışın. Sürekli tükettiğimiz elektrik,
Reklam
Kişilerin ve ailelerin bütçesi gelir ve giderlerinin aynasıdır. Kişi ve aileler, gelecekteki ekonomik görüntülerinin ne olacağını ancak o ayna ile görebilirler. Şüphesiz ki aynada görüntüsünü gören kendisine çeki düzen vermesini de bilir. Bütçesi olmayan kişi ve aileler karanlıkta el yordamıyla yürüyenlerden farksızdır. Önlerine nasıl bir engel çıkacağını öngöremezler ve böyle bir engele karşı ne yapacaklarını bilemezler. Bütçenizin gelir ve gider sayfaları birbiriyle uyumlu olmalıdır. Giderlerin gelirlere uymadığı bir durum bütçenizi mahveder.
Döviz; ülkelerin kullandıkları para birimlerinin ortak adıdır !...
“Güçlü irade, insanın kaldıramayacağı bir öküzü ya da deveyi taşıması değildir. Güçlü irade, hedefe ulaşmak için önüne koyduğun görevi başarmaktır. Mesela ben, eğer kendime bir vazife belirlersem, önemsiz bir iş de olsa sonuna kadar giderim. Aksi halde önemli işler için kendime nasıl güvenebilirim?
Tasarrufu erteleme , yatırım yap
Kronik erteleme hastalığı, tasarruf yapmanıza, paralarınızı biriktirmenize ve rahat geleceğinize kasteder. Bu hastalığın en tipik belirtisi, tasarruf yapmayı ve biriktirmeyi isteseniz de, bunu ertelemek, ileride çok paranız olunca tasarrufa başlamayı planlamaktır. Bu nedenle bütün paranızı, bir kısmını biriktirmeyi düşünmeksizin harcarsınız. Bir türlü kendinize dur diyemezsiniz. Erteler durursunuz. Bu kötü bir hastalıktır.
Reklam
Gelecekte rahat bir hayata kavuşmak için bugünden tasarrufa başlamamız gerektiğini hepimiz biliriz ama nedense bir türlü başlayamayız. Çünkü dünyanın en karmaşık hastalıklarından birine yakalanmışızdır. Bu hastalığın ne olduğunu bilenleriniz olabilir. Çünkü dünyada bir çok insan bu hastalığa yakalanmış durumda. Bilmeyenler için biz söyleyelim: Kronik erteleme hastalığı!
Altın kural, para biriktirmenin bir amaç için yapılabileceği gerçeğidir. Amaç belirlemeden tasarruf yapmak gerçekten çok zor bir iştir.
Güney yarımkürede kanat çırpan bir kelebek, kuzey yarımkürede büyük bir kasırgaya sebep olabilir. Bugün Fizik biliminin en önemli teorilerinden sayılan Kaos Teorisi, Lorenz’in Kelebek Etkisi dediği bu düşünceye dayanır.
Yatırım sözcüğünü mutlaka duymuşsunuzdur. Yatırım, paranızın sizin için çalışmasını ifade eder. Yani paranız itaatkâr bir yardımcı gibi sizin için çalışır ve size para kazandırır.
Profesyonel portföy yöneticileri yönettikleri fonların getirilerini o fonların kriterleri çerçevesinde maksimize etmek, yani büyütmek için aşağıdaki üç yöntemi kullanırlar: •Varlık dağılımı: Yatırımları nakit, hisse senedi, sabit getirili menkul kıymetler gibi değişik varlık gruplarına yaymak; •Piyasa zamanlaması: Piyasalardaki iniş-çıkışları tahmin ederek bu doğrultuda yapılan yatırımları azaltarak veya çoğaltarak portföyün getirisini arttırmak; •Hisse senedi seçimi: Endeksin üzerinde getiri sağlayacak hisse senetlerini belirlemeye çalışarak endeksi “yenmeyi” hedeflemek.
51 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.