Bir İsraillinin Filistin Yolculuğu

Generalin Oğlu

Miko Peled
…hikâyeye göre Einstein aynı soruları daha önce sormuş olduğu bir sınıfa tekrar aynı sınavı yapmak için yola çıkmış. Gördüklerinden endişelenen ve bunu profesörün dalgınlığına veren asistanı Einstein'i uyarmış. Profesör sadece gülümsemiş ve eklemiş "Sorun yok, cevaplar değişti."
Sayfa 289 - Cevaplar Değişti·Kitabı okudu
Alıntı
… "Kaç kişi vardı?" "Otuzdan fazla... aralarında 13 yaşında bir oğlanla 86 yaşında yaşlı bir adam da vardı. Onları vurduktan sonra cesetler bir sıra halinde yere dizilmiş ve buldozer üzerlerinden defalarca gidip gelmiş... ta ki cesetler tanınmaz hale gelene kadar."
Sayfa 274·Kitabı okudu
Alıntı
“Kötü bir anıyı unutmanın en iyi yolu güzel bir tanesiyle değişmektir.”
Kara Eylül
"Güneş doğdu, ağaçlar tomurcuklandı ve kasap katletti."
Sayfa 137·Kitabı okudu
Alıntı
Okul sınırları içerisinde disiplin konusunda sınıfımızın müdür yardımcısı ile yaptığı ilk konuşmada disiplin düşüncesinin çok arkaik ve adaletsiz olduğu konusunda kendisiyle tartışmıştım. Matematik ve fizik gibi hâlihazırda sorunlu olduğum derslere giren sınıf öğretmenimiz Doğu Avrupa'dan yeni gelmiş bir göçmendi. Sert, tavizsiz ve kendine güvensizdi. Asla gülümsemez ve ikinci bir şansa inanmazdı. Onun sınıfındayken hep korku içindeydim ve elim kolum tutulurdu.
Sayfa 95·Kitabı okudu
Alıntı
Benny Morris, İlan Pappe ve Avi Shlaim (...) Bu üç "Yeni İsrailli Tarihçi," (…) bu yazarların bütün kitaplarını okudum. (...) Filistinlilerin onlarca seneden beri söylediklerini doğruluyorlardı. Doğrusu dünyanın yıllardır bildiği gerçekleri teyit ediyorlardı: İsrail, Yahudi milisler Filistin'i yerle bir edip insanları zorla sürgün ettikten sonra kurulmuştu.
Sayfa 157·Kitabı okudu
Kara Eylül
Bibi (…) Artık bana samimiyetsiz ve fırsatçı biri gibi görünüyordu ve görüş olarak da tavizsiz bir savaş yanlısıydı. Onun başında bulunduğu hiçbir hükümetin barış adına bir adım atmayacağı ortadaydı. (Bibi:Benjamin Netanyahu)
Sayfa 136·Kitabı okudu