Geniş Arazide Bir Ben

İletişim Yayınları

Soluk Anıların Arasında Kaybolan Bir Kadın
2025 25. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2025 00:00
Sema Aslan'ın okuduğum ilk kitabıydı. Kendisinin ismini ve okurlarda bıraktığı etkiyi öncesinde duymuştum. Yine de kitabın nicel tarafına yani, sayfa sayısına aldanarak hızlıca okuyabileceğimi düşündüm. Fakat kitabın niteliği o kadar derindi ki her sayfada durmam, düşünmem, belki hazmetmem hatta yutkunmam gerekti. Çok hisli bir kitap olduğunu düşündüğüm kadar zihin akışını takip etmenin de nispeten zor olduğunu düşünüyorum. Anlatıcının tanıdığı ama bizim bilmediğimiz karakterlerden sık sık bahsediliyordu. Gerçi, anlatıcı da pek bir şeyi bilmiyordu ya. Sırlar, esrarlar ve tozlar altında kalmış hatıralarla, hayal meyal hatırlanan anılarla yaşayan bir kadının kendisine ve hayatına uzaktan bakarken hissettiklerini anlatan bir kitaptı. Benim için bazı kitaplar vardır, çok sevmenin yanı sıra çok içselleştiririm ve "Keşke ben de böyle bir kitap yazsam." diye dilekte bulunurum. Bu kitap, benim için öyle bir kitaptı. İlgisini çeken herkese gönül rahatlığı ile önereceğim bir kitap, şimdiden iyi okumalar güzel insanlar.
Geniş Arazide Bir BenSema Aslan · İletişim Yayınları · 202418 okunma
Geniş bir arazide kaybolmak
2024 5. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2024 11:19
Okurken yazarla birlikte küçük bir kasabada geziyorsunuz aynı zamanda babasıyla sürdürdüğü kavgayı ve bir türlü anlaşamamasını kavgasını uzaktan seyrediyorsunuz bir de birden bire çıkıp gelen Sema var geniş bir araziye atlanır mı bilinmez geniş bir arazide düşünceler içerisinde kaybolabilirsiniz ama
Geniş Arazide Bir BenSema Aslan · İletişim Yayınları · 202418 okunma

Sema AslanYazar · 6 kitap
1978 Berlin doğumlu. Sosyoloji ve iletişim okudu, gazetecilik yaptı. Benim Kitaplarım/35 İsim 35 Kütüphane (Doğan Kitap, 2009) isimli bir söyleşi kitabı bulunmaktadır.