Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Geometri Gönderileri

Geometri kitaplarını, Geometri sözleri ve alıntılarını, Geometri yazarlarını, Geometri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Emeğin ürünü...
"Bu kitabı Atatürk, ölümünden bir buçuk yıl kadar önce, III. Türk Dil Kurultayı'ndan hemen sonra 1936-1937 yılı kış aylarında Dolmabahçe Sarayı'nda kendi eliyle yazmıştır. 1936 sonbaharında bir gün Atatürk beni, Özel Kalem Müdürü Süreyya Anderiman'ın yanına katarak Beyoğlu'ndaki Haşet Kitabevi'ne gönderip uygun gördüğümüz Fransızca geometri kitaplarından birer tane aldırttı. Bunlar Atatürk'le birlikte gözden geçirildikten sonra, yazılacak geometri kitabının genel tasarısı çizildi. Bir süre sonra ben ayrıldım ve kış aylarında Atatürk bu yapıt üzerinde çalıştı. Elinizdeki kitapçık bu emeğin ürünüdür." A. Dilaçar
Arka kapakKitabı okudu
Reklam
80 syf.
10/10 puan verdi
·
25 saatte okudu
Arapça ile Farsça'nın okul programlarından kaldırılmış olmasına rağmen matematikte kalan Arapça ve Farsça terimler, öğrencilerin matematik öğrenmesini daha da zorlaştırmaktadır. Bunu gören Atatürk Fransızca geometri kitaplarından okumalar yaparak Türkçe terimlerin bulunduğu bu kitabı bizlere sundu. Zamanının ders kitabı olan bu kitap günümüzde de Ata'mızın eğitime verdiği değerin somut örneğidir.
Geometri
GeometriMustafa Kemal Atatürk · Panama Yayınları · 20181,763 okunma
Atatürk bu nitelikte bir önder değil, içten, özden, yüreği açık bir Ata idi, kılıcı ile ulusunu kurtaran, kalemi ile de onu yükselten.
Atatürk ilke adamı olduğu için bunları hoş görecek, hatta sevinecekti, yeter ki ortaya koyduğu ilke sarsılmasın.
Reklam
Askerlik çığırından gelen Atatürk'ü, siyaset olayları büyük bir devlet adamı yapmış olduğu gibi, yurdun kültür sorunları da, onu büyük bir eğitimci durumuna getirmiştir.
Atatürk ilke adamı olduğu için, bunları hoş görecek, hatta sevinecekti, yeter ki ortaya koyduğu ilke sarsılmasın ve yine "zâviyetân-ı mütekabiletân-ı dâhiletân" (=içters açılar) gibi terimlere dönülmesin.
“Atatürk, Geometri kitabını, çoğunluğunu kendisinin türettiği Türkçe terimlerle yazmıştır.”
Sayfa 80 - Açıklamalı Dizin
498 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.