Gerçek Kâbus

Telmih Kitap
Türler:

2024 97. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2024 21:00
Merhaba! Size yeni bir inceleme ile geldim. Bu kitapta 5 adet hikaye mevcut; Gerçek Kâbus, Kim Suçlu?, Garip Biri, İmkânsızım, Boş Tabut. Kitap, yazardan izler taşıyor. Kitabın bir kısmı, gerçek hayatta kâbusu yaşatanlara ithaf edilmiş. Kitap akıcıydı, verilen mesajlar güzeldi. Her insanın bir olmadığını, aslında sevginin dünyadaki en değerli şey olduğunu, zamanın aslında değişmediğini ve değişenin biz olduğumuzu... gibi verilen mesajlar güzeldi. Ama verilen en güzel mesaj, "Her zaman suç var ama hiçbir zaman "Kim suçlu?' diyemeyiz. Bu kadar suç varken kim suçlu?" Keyifli okumalar!
Gerçek KâbusEmrullah Naz · Telmih Kitap · 022 okunma
·207 syf.·
2025 24. kitabı
"Bak delikanlı insanı düz yoldaki yokuşlar yorar... Yormakla da kalmaz; görmeni, duymanı da engeller." Gerçek Kabus beş öyküden oluşan, özellikle gençlere güzel bakış açısı sunabilecek çok severek okuduğum bir kitap. Oldukça duru bir dille yazılmış okurken yormayan, akıp giden ama sizden bir şeylerin olduğunu da hissettiren kitaplardan. Bizden, her bir duygumuzdan oluşmuş gibi. Gençlikte hissedilen ilk aşka, ailenin sevgi diline, kendi iç karanlığımıza, haksızlıklara, toplumun at gözlüğü takmış, ruhları robotlaşmış kesimine kadar değinilmiş. Bunun için güzel bir benzetme yapmış yazar ki ben oldukça sevdim " Firavun ölmüş olsa da, sihirbazları hâlâ ayaktaydı." "Her şeye alışmış bir toplum, her şeyi kaldırabilecek sağduyuya sahip olur." Emrullah Naz Gerçek Kâbus
Gerçek KâbusEmrullah Naz · Telmih Kitap · 022 okunma

Emrullah NazYazar · 0 kitap
23 Şubat 1997 yılında Elazığ’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığ’da tamamladı. İnönü Üniversitesi Adalet bölümünü bitirdi. Farklı birçok sektörde çalışan Naz uzun bir dönem pazarda işçilik yaptı. Pazarda çalıştığı dönemlerde, bir STK’nın kitap okuma etkinliğine katılarak kitaplarla tanıştı. Kitapların büyülü dünyası onu çok etkiledi ve bir dönem sonra yazma hayatına başladı. Pazarda çalışırken aynı zamanda tuttuğu notlarla yazma hayatını devam ettirdi. “Edebiyatın, girişi var ama çıkışı yok.” Diyen Naz’ın, 2022 yılında “Sabırdan da Fazlası” adlı ilk deneme yazısı Telmih Sanat Tarih ve Edebiyat Dergisinde yayımlandı. 2023 yılında “Gerçek Kâbus” adlı ilk eseri okuyucularıyla buluştu. Kitabın da farklı bir çok konuya değinen Naz’ın pazarcılık yaparken boş vakitlerini değerlendirip zorluklara rağmen yazdığı ilk eseri, yazarın yaşamından izler taşır. Kitabın bir kısmı adeta bizlere gerçek hayatta kâbusu yaşatanlara ithaf edilmiş. Pazarda yaşanan bir olay üzerinden pazarcıların adaletsizliğe kimin sebep olduğunu sormayı akıl edeni, bu sefaletin kimin suçu olduğunu değil de, sefaletten kimin suçlu olduğunu sorar? Farklı bir çok esere imza atmak isteyen Naz, yazma hayatına halen devam etmektedir.