Geziyorum 2

Siyah Beyaz Yayınları
Türler:
Sıralamalar

2023 33. kitabı
Geziyorum-2 kitabıyla bu sefer Trakya’yı dolaşıyoruz. Tekirdağ Uçak Restoran , Edirne’de Gülçavuş köyü,Gala gölü,Karaağaç ve Lozan Anıtı ve Trakya’nın lezzet duraklarını geziyoruz. Kırklareli Dupnisa mağarasında gezerken oradaki ormanlarda 2 Nisan 1948’de Sabahattin Ali’nin katledildiği yerleri geziyoruz. Kırklarelindenki Pevlihanköy panayırının asırlık bir panayır olduğunu ve 1910 yolundan beri düzenlendiğini öğreniyoruz. Merzifon kitap fuarına katılıyoruz. Merzifon 5.kitap fuarına katılıyoruz. Merzifon’u geziyor ve lezzet duraklarını öğreniyoruz.
2025 56. kitabı
#okudumbitti# Puanım 10 üzerinden 10. Kitap adı: Geziyorum Yazar; Sevdiye Yeşil Dezcan Yayınevi: Siyah beyaz yayınevi Sayfa: 158 Kitap grubundan sevgili yazarımız Sevdiye Yeşil Dezcan hocamızım Geziyorum serisinin ikinci kitabını bitirdim. Romanda ilk olarak yazarımızın eşi Ali beyle tanışma hikayesini okuyoruz. Çok güzel bir tanışma hikayeleri var. Dilerim hep mutlu olurlar Ondan sonra da turumuza herkesin bildiğ bir zamanlar haberlerde bile adı geçen Gülhane parkıyla başlıyoruz. Gülhane parkını duydum ama hiç gidip görme fırsatım olmadı. Gülhane parkı içinde birbirinden güzel rengarenk lalelerin yer aldığı kocaman bir park. Bir zamanlar Nazım Hikmet cezaevinden firar eder. Kaçak olarak polis tarafından arandığı zamanda sevgilisi Piraye hanımla buluşmak istediği zaman polis ablukası olduğu için de sevgilisiyle bir türlü buluşamaz. Polis onu yakalamasın diye de parkta bulunan meşhur ceviz ağacına çıkar. Ve işte o zaman da meşhur şiiri olan Ceviz ağacını yazar. "Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane parkında, Ne sen bunun farkındasın, ne polis farkında." Gülhane parkında meşhur bir diğer olay ise 3 kasım 1939 yılında Sultan Abdülmecid döneminde Hariciye Nazırı Koca Mustafa Reşid Paşa tarafından Tanzimat fermanının okunmuş olması. Tanzimat fermanının Gülhane Parkı'nda okunması nedeniyle Gülhane Hatt-ı Şerifi (Padişah Yazısı), Gülhane Hatt-ı Hümâyûnu veya Tanzimât-ı Hayriye (Hayırlı Düzenlemeler) olarak da anılır. Bir sonraki durağımız ise Çatalcada ki filamingo köyü oluyor. Burada çok fazla kalmayıp rotamızı bu sefer de Gülhane parkının hemen sol tarafında bulunan Alay köşküne çeviriyoruz. Alay köşkü 19 yüzyılın başlarında Batı Avrupa mimari biçimiyle yapılmış bir köşk. Topkapı sarayının pencereleri İstanbul sokağına bakan tek yapısı olan köşk burası.
Edebiyat & Roman
2024 41. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2024 07:32
Kitabın adı: Geziyorum 2 Yazarın adı 'Sevdiye Yeşil Dezcan Sayfa sayısı :128 2 kitabımızda trakya'yı geziyoruz nereleri mi gezdik nereyi gezmedik ki . Lozan anıtına gittik orada Kuytu Köşe Kafede değişik lezzetler tattık Uçak Restaurant'a gittik Edirne Doğal Yaşam Çiftliğine gittik Hafsa'ya gittik Merzifon'a gittik Tarihin gizemli dehlizlerine hayallerimize gittik . Okumadım yaşadım yazarımız ve sevgili eşiyle birlikte o güzel yerleri gezdim.
2023 175. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2023 00:00
19.11 2023 Kitabın adı:Geziyorum 2 Yazarın adı:Sevdiye Yeşil Dezcan Sayfa sayısı: 126 Gülhane'den Tekirdağ'a Uçak Restoranda, Gülçavuş'tan Gala Gölü'ne, Karaağaç ve Lozan Anıtı'ndan Edirne doğal yaşam çiftliğine, Dupnisa Mağarası'ndan Pavli'ye, Dört Kuşaklık Tarihi ile Yardımcı peynirlerinden mutlu insanlar Kenti kırklareli'ye Havsa'nın lezzet duraklarından Merzifon'a kah tarihin gizemli dehlizlerine kah hayallerimize gidiyoruz bu kitapla kim bilir ne güzel yerlerdir oralar. Keşke yazarımız gibi ben de Gezebilsem görebilsem ama kitabı okurken Gezmiş görmüş kadar oldum ellerine kalemine yüreğine sağlık sevgiye yeşil Dezcan..
2023 12. kitabı
GEZİYORUM 2-SEVDİYE YEŞİL DEZCAN,127 sayfa Kitabımız değerli yazarımızın bana kitap kardeşliği hediyesi ve bir kez daha teşekkür edip,kalemine sağlık ,okuru bol olsun diyorum. Kitabımız yazarımızın ilk imza gününde yaşadıklarını,heyecanını ve hayat arkadaşı ile nasıl tanıştığını anlatımı ile başlıyor.Öyle güzel yazmış ki o heyecanı bende sanki oradaymışım gibi yaşadım.Hele tanışma hikayesi beni benden aldı ne kadar güzel,naif ve sevgi,saygı dolu.Beraberliğiniz bir ömür boyu sürsün,Allah ayırmasın sevgili yazarım ve kitap kardeşim. GeziYorum’un ikinci kitabında Trakya bölgesini gezip keşfediyoruz. Yazarımız bu sefer aşık,biricik sevdiceği ,eşiyle geziyi Gülhane Parkı’ndan başlatıyor.Tabi Gülhane Parkı deyince akla ilk ne gelir? Başım köpük köpük bulut, İçim dışım deniz, Ben bir ceviz ağacıyım,Gülhane parkında, Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında. Dizeleri ve müziği ile büyük şair Nazım Hikmet ve güçlü sesi ile Cem Karaca. İlk olarak yazarımız bu şiirin hikayesini anlatıyor.Tabi ben burada anlatmayacağım,kitabı okuduğunuzda siz de bilgi sahibi olacaksınız.İki rivayetten bahsediyor bu şiirin hikayesi hakkında.Artık hangisi doğru bizim seçimimize kalmış. Gülhane Parkı’nı bir çok kişi gezmiş görmüştür ama en önemli özelliği Türk tarihinde Batılılaşmanın ilk adımı olan Tanzimat Fermanı burada okunmuş ve Anayasal sistemin temelleri atılmıştır.İlginç olan bir şey de Atamızın Kurtuluş Savaşı’ndan sonra İstanbul’da ilk ayak bastığı semt Gülhane ve Atamızın heykelinin dikilmesini istediği tek yer burasının oluşu.Tabi bir de Latin harflerini kara tahta başında tanıttığı “Başöğretmen “ fotoğrafı da Gülhane Parkı’n da çekilmiş. Gülhane Parkı’ndan sonra Trakya’ya doğru yola çıkıyoru ve ilk durağımız Tekirdağ ve Tekirdağ-Çanakkale yolu üstündeki Uçak Restoranda