GEZİYORUM 2-SEVDİYE YEŞİL DEZCAN,127 sayfa
Kitabımız değerli yazarımızın bana kitap kardeşliği hediyesi ve bir kez daha teşekkür edip,kalemine sağlık ,okuru bol olsun diyorum.
Kitabımız yazarımızın ilk imza gününde yaşadıklarını,heyecanını ve hayat arkadaşı ile nasıl tanıştığını anlatımı ile başlıyor.Öyle güzel yazmış ki o heyecanı bende sanki oradaymışım gibi yaşadım.Hele tanışma hikayesi beni benden aldı ne kadar güzel,naif ve sevgi,saygı dolu.Beraberliğiniz bir ömür boyu sürsün,Allah ayırmasın sevgili yazarım ve kitap kardeşim.
GeziYorum’un ikinci kitabında Trakya bölgesini gezip keşfediyoruz.
Yazarımız bu sefer aşık,biricik sevdiceği ,eşiyle geziyi Gülhane Parkı’ndan başlatıyor.Tabi Gülhane Parkı deyince akla ilk ne gelir?
Başım köpük köpük bulut,
İçim dışım deniz,
Ben bir ceviz ağacıyım,Gülhane parkında,
Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında.
Dizeleri ve müziği ile büyük şair Nazım Hikmet ve güçlü sesi ile Cem Karaca.
İlk olarak yazarımız bu şiirin hikayesini anlatıyor.Tabi ben burada anlatmayacağım,kitabı okuduğunuzda siz de bilgi sahibi olacaksınız.İki rivayetten bahsediyor bu şiirin hikayesi hakkında.Artık hangisi doğru bizim seçimimize kalmış.
Gülhane Parkı’nı bir çok kişi gezmiş görmüştür ama en önemli özelliği Türk tarihinde Batılılaşmanın ilk adımı olan Tanzimat Fermanı burada okunmuş ve Anayasal sistemin temelleri atılmıştır.İlginç olan bir şey de Atamızın Kurtuluş Savaşı’ndan sonra İstanbul’da ilk ayak bastığı semt Gülhane ve Atamızın heykelinin dikilmesini istediği tek yer burasının oluşu.Tabi bir de Latin harflerini kara tahta başında tanıttığı “Başöğretmen “ fotoğrafı da Gülhane Parkı’n da çekilmiş.
Gülhane Parkı’ndan sonra Trakya’ya doğru yola çıkıyoru ve ilk durağımız Tekirdağ ve Tekirdağ-Çanakkale yolu üstündeki Uçak Restoranda