Gizemsiz

Kitap Müptelası
Türler:

2023 95. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2023 00:00
Selamlar hafta sonumu güzelleştiren yeni keşfettiğim yazar ve kitabıyla geldim. Gizemsiz birbirinden apayrı hayatlar yaşayan üç farklı karakterin hayatlarının kırılma noktalarında bir şekilde bağlantılı oldukları kişi tarafından nasıl etkilendiklerini, kaderlerinin değiştiği ya da sonlandığı üzerine kısa bir romandır. Bir kısmı polisiye diğer kısımda toplumsal mesajların verildiği içimizden bir hikaye.. İlk bölümde Meriç’i tanıyoruz sıradan bir satış sorumlusu olarak çalıştığı departmanda pardon sığınak ta aitsizlik hissi ve hayallerinin peşinden gitme isteğiyle istifa eder. Yıllar önce yaşanan bir otobüs kazasında ölen arkadaşından sonra dağılan müzik grubu vardır. Yeniden eski mekanına, bara gider ve eline aldığı gitarla müzik yapmaya kaldığı yerden devam eder.. Ta ki bir gece barda çıkan kavga ve kaza kurşununa karışması ile ölen iki kardeşden birinin vicdani yükünü kaldıramaz. Kaçar gider şehirden ama ölen müşterinin belalı bir mafya abisi vardır peşinde artık! İkinci kısım Baş komiser Metin’in çocukluğu ile devam eder.. Ailesini bir kazada kaybeden, çocuk yaştan itibaren şirket sahibi teyzesinin yanında büyüyen Metin’in polislik mesleğine girmesinin tek bir amacı vardır. Adaletin olmadığı dünyada kendi adaletini sağlamak! Üçüncü kısımda Celal ile tanışıyoruz.. Namı diğer Cellat yani.. Babası da sorunlu bir adam olan Celal hapishanede onun ölümünden sonra ailenin yükünü üstlenmiş, kardeşlerine baba olmuştur.. Ama ne baba azılı bir katil, herkesin dehşetle anlattığı acımasız bir mafya adamıdır! Son kısım da savaştan kaçıp İstanbul’a gelen bir ailenin nasıl dağıldığına tanık oluyoruz.. Baştan sonra akıcılığı hiç kaybetmeyen romanda göze çok dokunmayacak hataları ile de sevdim ben. Gerçeklerin açığa çıktığı kısmın daha detaylı ya da bu kadar çabuk saptanmamasını
Edebiyat & Roman
2023 30. kitabı
Merhaba arkadaşlar Öncelikle #filistin deki katliamı ASLA desteklemiyor, batı aşığı mazlumların, çocukların ölümüne göz yumanları Allah'a havale ediyorum.Kaç müslüman ülkesi olup bi gıpımız çıkmıyor ya YAZIK bize. Bookstagram hesabıyım/hesabıyız o kadar kitap okuduk BİR KUR'AN ARAPÇA ve TÜRKÇE MEAL OKUYAMIYORSAK YAZIK BİZE DE!! EN AZINDAN SESİMİZ ÇIKSIN . Bugün bir diğer eserimizle geldim ziyaretinize Gizemsiz.. Dünya bu binler,milyonlar yaşıyor.Belki 1000 kişiyle aynı anda aynı şeyleri yapıyoruz aynı saniyelerde... Bir şekilde kaderlerimiz denk geliyor,hayat ya karşılaşıyoruz.. Kitabımızdaki durumda tam olarak bu. Farklı karakterlerin hayatlarının kırılma noktasında ortak bağlantıda oldukları kişi aracılığıyla üç karakterimiz denk düşüş hikâyesini okuyoruz.. Ufak çaplı heyecan doluuu polisiye bı kısım toplumsal konuların ele alındığı satırlar var. İlk olarak kendi halinde satış temsilcisi ama hayattan bıkmış Meriç'i öğreniyoruz.Her şeyi bırakıp eski mekanda müzik yapmaya gidiyor ve klasik devam eden hayatı yeniden renklenmeye başlarken bi gece talihsizlikle hayatı biraz daha heyecanlanıyor.. İkinci karakter Başkomiser Metin'in çocukluğunu, yaşadıklarını okuyoruz sayfalarda.Küçükken ailesini kaybediyor,teyzesinin yanında kalıyor ve kendi adaletini sağlamak için polis oluyor. Üçüncü karakterimiz İran'dan gelip yaşamaya çalışan aileden Ada ve onun hikayesini okuyoruz.Düzene girecek mi,neler yaşayacak satırlarda göreceğiz. Ve diğer karakterimiz Celal.Yani bilinen ve ortak noktamız Cellat.Babası kötü insan,katil ve cezaevindedir.Cellat kardeşlerine baba sorumluluğuyla sahip çıkar.Doğru yoldan ilerlemeye çalışırken malesef ki eğik olan yol,yanlış sola sapar Cellat için.. Artık her şey değişmiş doğru bilinen yanlışlar olmuştur. Kaderin cilvesi işte karakterlerimizin nerede
2023 9. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2023 16:16
Öncelikle yazarımızın yeni basılmış olan bu kitabını okumak benim için güzeldi. Kitabımız 3farklı karakter üzerinden yaşadıklarını ve bu kişilerin bir şekilde hayatlarının kesişmesini anlatıyor. İlk bölümde müzikle ilgilenen Meriç’in yaşanan bazı olaylardan sonra farklı bir işte çalışmasını ama o işi sevemediği için sevdiği müziğe geri dönmesini okuyoruz. Her şey yoluna girdi derken beklenmeyen bir kaza ile tüm hayatı tepetaklak olur. İkinci bölümde küçük yaşta annesini ve babasını trafik kazasında kaybeden Metin’in teyzesinin yanında büyümesine ve yaşadıklarına şahit oluyoruz. Üçüncü bölümde ise Iran’dan Mardin’e oradan Bursa’ya giden ailenin kızı Ada’nın hikayesini okuyoruz. Bu üç kişinin ortak noktasında ise Celal namı değer Cellat bulunuyor. Babasının hapiste olması nedeniyle küçük yaşta annesinin ve kardeşlerinin sorumluluğu alan Celal doğru yoldan gitmeye çalışır ama ailesini geçindiremeyince farklı yollara sapar acımasız birine dönüşür. En çok şaşırtan başkomiser olan Metin’in hikayesi oldu nasıl yani dedim. Keşke neden onlar oldu, neden o şekilde davrandı daha ayrıntılı anlatılsaydı dedim. Birbirinden habersiz birbirini tanımayan sıradan insanların farkında olmadan kesişen hayatlarına ve yaşamlarının nasıl değiştiğine ortak olmak istiyorsanız mutlaka bu kitabi okumalısınız. Kaleminiz daim olsun bol bol okuyalım
2024 207. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2024 01:00
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Ender Arslan kaleminden Gizemsiz adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitabımız birçok farklı karakterin hayatından bahsediliyor. İlk bölümde Meriç'in çalıştığı işinden sıkılıp ayrıldıktan sonra müzik ile uğraşmaya başladıktan sonra hayatının tepe takla olduktan sonra başına neler geldiğini,ikinci bölümde altı yaşında iken annesini ve babasını trafik kazasında kaybeden Metin daha sonra teyzesi ile yaşar iken sonrasında polislik mesleğini eline aldıktan sonra ekip arkadaşları ile Canan adlı bir kadının Cellad adlı karakterin öldürdüğünü öğrenmeleri sonucu Metin ve polis ekiplerinin Cellad'ı arama çalışmalarını,üçüncü bölümde,iç savaş patlak verince İran'dan göçüp gelen ve çeşitli şehirlerde yaşamlarını sürdüren bir ailenin hayatını,dördüncü bölümde neler okudum bahsetmicem okuyup görün çünkü yeterince spoi verdiğimi düşünüyorum :) Kesinlikle herkesin okuması gereken etkileyici yaşamların olduğu harika bir kitaptı. Ayrıca kitapların arasında yer alan çizimlerde çok hoşuma gitti söylemeden geçemeyeceğim. Yazarımızın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun
2024 79. kitabı
Kitapta 3 farklı karakterin, hiç birbirlerini tanımadan ve tüm sıradanlığıyla hayatlarına devam ederken farkında olmadan yollarının kesişmesi ile hayatlarının değişimine tanıdık oluyoruz diyebilirim. Kaleminiz daim olsun.
1000k