Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kırk Veli

Gönül Erleri 1

H. Kamil Yılmaz

Gönül Erleri 1 Sözleri ve Alıntıları

Gönül Erleri 1 sözleri ve alıntılarını, Gönül Erleri 1 kitap alıntılarını, Gönül Erleri 1 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Diline sahip olursan özür dilemek zorunda kalmazsın. ~Mansûr Bin Ammâr
Sayfa 125Kitabı okudu
Malik Bin Dinar: —Köpeğin önüne altın ve gümüş konsa kıymetini bilmediği için iltifat etmez. Ama kemik atılınca hemen o tarafa koşar. Hakk’tan gafil olan beyinsizler de böyledir. Ma’rifet-i ilahinin tadını bilmedikleri için ona rağbet etmezler.
Reklam
İlim, sadece ilim olsun diye öğrenilmez. İlimden maksad, onunla yapılacak ameldir. ~Yahya Bin Muaz
Sayfa 202Kitabı okudu
Abdullah Bin Mübârek: “En sefil insan, dinini dünyalığa alet edendi.”
Dün öldü, bugün can çekişiyor, yarın doğmadı, öyleyse şu anı değerlendirmek için amele sarıl. ~Bişr Hafi
Sayfa 131Kitabı okudu
En kıymetli şey de geçmiş ile gelecek arasında bulunan, içinde bulunduğun andır. ~Ebu Said Harrâz
Sayfa 233Kitabı okudu
Reklam
Vaktin kıymetini, zamanın değerini bilen sufiler dendi.Bu yüzden "Kaçırdığım virdimi bir daha kaza etmek mümkün değil” derdi.Çünkü bir nehirden bir defa yıkanılırdı. [Seriy Sakati Hz.]
İdareciler
Kendisinden(Mâlik Bin Dinar) dua talebi ile yanına gelen zamanın idarecilerin şöyle derdi: “Sizin için nasıl dua edeyim ki, bin bir kişi size beddua ediyor.”
Hâkimin dili kalbine bağlıdır. Bir şey söylemek istediği zaman kalbine danışır, faydalı ise söyler, değilse susar. Cahilin kalbi ise diline bağlıdır. Dili kalbine müraacat lüzumuna duymaz rastgele konuşur. ~Hasan Basrî
Boş oturmayınız, zira ölüm ensenizde. ~Habib Acemî
Reklam
"Ağzına fuzuli lokma girerse, fuzuli söz de çıkar." [Ahmed Bin Ebi'l Havari Hz.]
Geriye kalan birkaç günlük ömrünü ganimet bil. Şu kısa ömrünü, doğru dürüst geçir ki eski yaptığın günahlar bağışlansın. ~Ahmed İbn Asım Antâki
Sayfa 161Kitabı okudu
Bir gün kendisine(Hasan Basrî); —Falanca seni gıybet etti denildi. O da gıybet edene bir tabak helva gönderdi ve: —Duydum ki hasenatını bana hediye etmişsin. Ben de karşılık olarak bunu armağan ediyorum, dedi.
Malik bin Dînâr bir gün Hasan Basrî’ye sordu ; — Dünyada en ağır ceza nedir? — İnsanın gönlünün ölmesidir. —Gönül neden ölür. —Dünyayı sevmekten,diye cevap verdi. Çünkü dünyalığı aziz tutan zillete düçâr olurdu. Ne kadar çok olursa olsun fânî olan baki olana denk değildi.
Hatim-i Esam Hazretleri Alimlere Şöyle Nasihat Ederdi :
Eğer sizde üç şey varsa mes'ele yok.Eğer yoksa o zaman işiniz kötü. O üç şey şunlardır: 1. Geçmişin hasretiyle yanmamak. Çünkü geçen geçmiştir, geri gelmez. 2. Bugünü ganimet bilip değerlendirmek. 3. Acaba yarın kurtulacak mıyım, yoksa perişan mı olacağım,diye kaygılanmamak.
287 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.