Gönülden Kalbe

Çorum Belediyesi Kent Arşivi

Gönülden Kalbe
2025 93. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2025 22:05
Bazen yüzlerce sayfalık kitapları bitirdiğinizde araya bir az sayfalı şiir kitabı alıp okumak gelir içinizden. Bu kitapta onlardan biri idi benim için. Kitabın yayınlandığı tarihte (2021) 27 yaşında olan genç kardeşimiz, doğumundan sonra geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle,hareket yetisi kısıtlı hale gelmiş, öğretmen bir babanın ikinci evladı özel durumu nedeniyle Annesi ile onun desteği sayesinde hayatını idame ettiren bir kardeşimiz. Eğitimini ilk,Orta, Lise tahsilini tamamlamış kendi deyimiyle gönlündeki fırtınaları kalemiyle dizelere dökmüş, kitaptaki şiirlerinde Yurt sevgisi,Atatürk,Cumhuriyet Sevgisi, Annesine, Ve Babasına yazdığı Şiirlerinin yanında Şehit Destanı, Çanakkale Destanı 15 Temmuz gibi yaşanılan toplumsal olaylarada yer vermiş eserlerinde. Şiirlerinin dışında, kısa yazılarında Kadınlarımızın yaşam hakkının korunmasına dair yazısı kadın katliamını telin eden düşüncesinide ifade ediyor. Şair kardeşimizin Fiziksel engellilik ile yazdığı bir kısa yazıda toplumda ki, kimi bakış açılarına olan eleştirisi ile bitirelim bu incelemeyi. Elbetteki her birimiz bugün bedenen sağlıklıklı olsakta her an bir olumsuz durumla karşılaşıp yarınlarda neler yaşayacağımızı bilemeyiz. Kendisine şifalar diliyorum, yazı ve şiirlerinde samimiyet ve duygu yoğunluğu var ben okurken bunu yaşadım. Kalemin daim olsun... Yazar kardeşimizin serzenişi; Gittiğimiz her yerde hastanelerde, sokaklarda ya da herhangi bir mekana girsek sanki başka bir gezegenden gelmişiz gibi dönüp bakarlar, halbuki bizim onlardan tek farkımız dört tekerleklide olmamızdır. Bazı insanlarımız ise bu zorlu hayata saygı duymazlar önümüze durmadan sürekli engeller çıkartırlar ama şunu hiç düşünmezler bir gün ansızın bizim durumumuza düşmeyecekleri ne malum, doğduğumuz gibi kalacağız diye bir kural
Şiir
Gönülden KalbeBekir Madan · Çorum Belediyesi Kent Arşivi · 20211 okunma