Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Güzelliğin Tarihi

Umberto Eco

Güzelliğin Tarihi Gönderileri

Güzelliğin Tarihi kitaplarını, Güzelliğin Tarihi sözleri ve alıntılarını, Güzelliğin Tarihi yazarlarını, Güzelliğin Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
438 syf.
·
Puan vermedi
Güzelliğin Tarihi
Güzelliğin Tarihi
Umberto Eco
Umberto Eco
Eco bu kitabında güzellik algımızın çok değiştiğini ve yıllar geçtikçe güzelliğin nasıl değiştiğini göstermiştir. Bu kitap, güzellik anlayışımızın zamanla nasıl evrildiğini ve değiştiğini açıkça ortaya koymaktadır. Yazar, güzellik kavramının her dönemde farklı bir şekilde yorumlandığını ve toplumun değişen değerlerine bağlı
Güzelliğin Tarihi
Güzelliğin TarihiUmberto Eco · Doğan Kitap · 2006173 okunma
438 syf.
10/10 puan verdi
·
11 günde okudu
MÖ. XXV. yüzyıla ait Willendorf Venüs'ü ile başlayan ve medyanın yarattığı güzellik algısına kadar uzanan büyüleyici bir yolculuk... Umberto Eco, Güzellik kavramını, sadece yüz ve bedene ait olmaktan çıkarıyor; Antik Yunan'da oran ve harmoninin güzelliğinden, canavarların güzelliğine, kutsal güzellikten, romantik güzelliğe, doğadaki
Güzelliğin Tarihi
Güzelliğin TarihiUmberto Eco · Doğan Kitap · 2006173 okunma
Reklam
Kışkırtıcı güzellik, çeşitli Avangart hareketlerin ve sanatsal deneyciliğin ortaya attığı güzellik kavramıdır: Fütürizmden kübizme, ekspresyonizmden sürrealizme ve Picasso’dan kurallara bağlı olmayan büyük sanatçılara ve daha ötesine… Avangart sanatın “güzellik” diye bir sorunu yoktur.
Sayfa 415Kitabı okudu
Her şey tapınmadır, bununla birlikte “biraz anlaşılmazlık olmazsa, en yüce kusursuzluğa ulaşılamaz.”
Sayfa 351Kitabı okudu
Yücelik, karmaşık bir duygudur. Bir yanıyla acı çekme halidir, doruk noktasına vardığında titremelerle kendini gösterir. Aynı anda, insanın kendinden geçmesine bile neden olabilen bir sevinç halidir ve gerçek bir haz olmamakla birlikte, duyarlı ruhlar tarafından bütün öteki hazlara tercih edilir. Friedrich von Schiller,
Sayfa 297Kitabı okudu
Edmund Burke hatırı sayılır yoğunlukta bir gürültünün yarattığı ani heyecansan söz ederken, “insan dikkat kesilir… ve duyuları, sanki tetikteymiş gibidir” deyip, “belirli güçteki kısa süreli tek sesin, aralıklarla yinelendiğinde büyük etkisi” olduğunu ileri sürdüğünde, Beethoven’in Beşinci Senfonisi’nin uvertürünü düşünmeden edemeyiz.
Sayfa 289Kitabı okudu
Reklam
Edebiyatta gotik üslup
“Acı ve tehlike düşüncesini oluşturmak için gereken neyse, başka bir deyimle, hangi yöntemle gerçekleşirse gerçekleşsin, korkunç olan ya da korkunç şeylerle bağlantısı bulunan veya dehşete eş etki yapan ne varsa, işte o yüceliğin kaynağıdır; yani aklın hissedebileceği en güçlü duyguları yaratır.”
Sayfa 290Kitabı okudu
Harabelerin şiirselliği
Rönesans sayesinde orjinal eserlerin biçimlerini eksiksiz meydana çıkarabildiği Eski Yunan’ın harabelerine karşı tutkulu bir heyecan besliyordu; Yeni klasik akım bu biçimleri yeniden yaratmayı denedi. Oysa XVIII. yüzyılda harabeler asıl bitirilmemişlikleri, amansız zamanın üzerinde bıraktığı izler, üzerini kaplayan yabani otlar, çatlaklar ve yosun yüzünden beğeniliyordu.
Sayfa 285Kitabı okudu
Jacopo Ortis’in Son Mektupları, 13 Mayıs 1798
Keşke ressam olsaydım. Fırçam için ne bol malzemem olurdu! Güzelliğin hoş fikrine aklını takmış ressam tüm diğer tutkulara gözlerini kapatır.
Sayfa 284Kitabı okudu
Yücelik deyimi hem yaratıcının hem de sanat eserini algılayanın duygusal katılımını tetikleyen, ulu ve soylu tutkuları ifade eder.
Sayfa 278Kitabı okudu
296 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.