Hacı Ömer

1983
Apa Ofset

2023 39. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2023 19:38
Bu eseri okurken altını çizdiğim çok kısımlar oldu. Sıfır noktasından bir imparatorluğun temelini görürsünüz. Dönemin Türkiyesinin yaşam şartları, çalışma şartları, ekonomi şartları ve en önemliside girişkenlik şartların tarihini hissettim. Okumamış bir insanın hayal gücü, vizyon büyüklüğüne hayran olmamak elde değil.
Portreler
Hacı ÖmerSadun Tanju · Apa Ofset · 19832 okunma

Sadun TanjuYazar · 10 kitap
1924 yılında Samsun'un Çarşamba İlçesi’nde doğdu. Ortaöğrenimini Konya Lisesi’nde yaptı. Gazeteciliğe 1950’de Vatan gazetesinde başladı. Sekreter, muhabir, yazar olarak çalıştı. 1956’dan sonra Vatan ve Ulus gazetelerinde “Politika ve Ötesi” başlıklı günlük yazılarıyla sosyal ve siyasal eleştiriler yaptı. Kim dergisi ve demokrat İzmir gazetesinde siyasal yazıları yayınlandı. 1960-1963 yılları arasında basın ateşe muavini olarak Londra’da görev yaptı. İstanbul gazeteciler Cemiyeti’nin 1955’te Röportaj Dalı’nda İkincilik Ödülü, 1957’de Fıkra Dalı’nda Birincilik Ödülü’nü kazandı. 1977’de emekli oldu. Çalışmalarını serbest yazar olarak sürdürdü. 20 Ocak 2013 tarihinde İstanbul'da vefat etti. Cumhuriyet gazetesinde 'Olaylar ve Görüşler' ve 'Haftanın Raporu' başlıklarıyla fıkralar yazdı. Biyografik kitaplar kaleme aldı