Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hanım Sahabiler

Nurgül Dere

Hanım Sahabiler Gönderileri

Hanım Sahabiler kitaplarını, Hanım Sahabiler sözleri ve alıntılarını, Hanım Sahabiler yazarlarını, Hanım Sahabiler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hz. Peygamber (s.a.s) buyuruyor ki:
"Münafığa lider, önder vs. demeyin! Eğer siz onlara lider, önder derseniz. RABB'iniz size gazap eder. (Kandehlevi, Fezâil-i Âmâl,s.156-157)"
Sayfa 337Kitabı okudu
Hz. Rübeyyi Binti Muavviz (r.anha)
H.z Peygamber'in (s.a.s) yanında tam 7 savaşa iştirak etmiştir. O, mücahitlere yemek yapar, yaralarının tedavisi ile meşgul olur, şehit cesetlerini toplardı. (Kandehlevi,Fezâil-i Âmâl,s.156)
Sayfa 335Kitabı okudu
Reklam
Hz. Ümmü Atiyye Binti Hâris (r.anha)
Hz. Peygamber'in (s.a.s) mübarek kızı Hz. Zeyneb'in cenazesinin gasil işlerinde bulunmuştur. (İbnu Deybe, X,325.)
Sayfa 307Kitabı okudu
Hz. Ümmü Atiyye Binti Hâris (r.anha)
Sabır ve metanet zirveye ulaşmış bu mübarek kadın, oğlu vefat ettiği zaman, emanetin yerine ulaştığının bilincinde üzüntüde aşırıya kaçmamış ve üç günden fazla da yas tutmamıştı.
Sayfa 307Kitabı okudu
Abdullah ibnu Mes'ud anlatıyor.
İslam'ı ilk izhar eden yedi kişi idi: Resûlullah (s.a.s), Ebû Bekir, Ammar, annesi Sümeyye, Süheyla, Bilal ve Mikdad. (İbnu Deybe, XVI, 495)
Sayfa 287Kitabı okudu
Hz. Sümeyye Binti Habbât(r.anha)
Hz. Peygamber'in (s.a.s) cennetle müjdelediği ilk İslam şehidi.
Sayfa 285Kitabı okudu
Reklam
Hz. Ümmü Eymen (r.anha)
Asıl adı Bereke idi. İlk evliliğinden olan çocuğu Eymen'e izafeten 'Ümmü Eymen' künyesini almıştır. Kendisine Ümmü'z-Zibba'da denilirdi. (İbnu Hacer,s.525) Peygamber efendimiz'in dadısıdır.
Sayfa 203Kitabı okudu
Hz. Lübâbe Bintu'l Hâris (r.anha)
Hz. Abbas'ın kölesi Ebu Rafi'ye zulmeden Ebu Leheb'i gören cesur Lübâbe, bu olaya müdahale ederek Ebu Leheb'in kafasına bir sopa ile vurur. Ebu Leheb feci şekilde yaralanır. Ebu Leheb, bu yaralanmadan yedi gün sonra 'adese (arapların uğursuz saydığı bir çeşit yara)' deme bir çeşit sivilceden hastalanır ve ölür.
Sayfa 195Kitabı okudu
Hz. Lübâbe Bintu'l Hâris (r.anha)
Hz. Peygamber'in (s.a.s) mübarek torunu Hz. Hüseyin'in sütannesidir.
Sayfa 194Kitabı okudu
Hz. Lübâbe Bintu'l Hâris (r.anha)
Hz. Lübâbe (r.anha), ALLAH ve Resûlü'nün (s.a.s) azılı düşmanı Ebu Leheb'in başını yarıp ölmesine sebep olan cesur ve kahraman bir hanımefendidir. (Şennavi, s.309)
Sayfa 193Kitabı okudu
Reklam
Hz. Safiyye Binti Abdulmuttalib (r.anha)
Uhud savaşında kardeşi Hz. Hamza'nın şehit olduğu ve organlarının parçalara ayrıldığı haberini alınca: 'Kardeşimin organlarının koparıldığı haberini aldım. Bunlar ALLAH yolunda olmuştur. O, bu olanlarla bizi memnun etmiştir. İnşaALLAH sabredip sevabını ALLAH'tan bekleyeceğim.' diyerek olgun ve metanetli bir davranış sergilemiştir.
Sayfa 164Kitabı okudu
Hz. Cüveyriye (r.anha)
"Adı Berre idi.Resûlullah (s.a.s) ona Cüveyriye adını vermiştir. Berre'nin anlamı, 'iyi insan, kusursuz kimse, günahsız' demektir. İbnu Abbas'ın bir rivayetinde, iki cihan Serveri (s.a.s), 'Berre'nin yanından çıktı' denilmesini sevmediğim için Annemizin adını 'Kadıncık, kızcağız' manasına gelen Cüveyriye olarak değiştirmiştir."
Zeynep binti Cahş el işlerinde becerikli bir hanım sahabe idi. Deriyi sepiler, ondan deri eşyları diker ve bunların gelirini ALLAH yolunda sadaka olarak dağıtırdı. (Şennavî, III, 123)
H. Zeynep binti Huzeyme (r.anha)
Merhameti ve yufka yürekli olduğundan kendisine yoksulların annesi manasına gelen "Ümmü'l- Mesakin"denilmiştir.
"Mü'minlerin annesi Hz. Hafsa ömrünü oruç ve namazla bol bol ibadet ederek geçirmiştir." (Şennavî, III,77)
23 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.