Kasım 2023
İz Yayıncılık

Halit Selim DÖNMEZ - Hasar Kaydı
2024 5. kitabı
Kısa denemelerin bulunduğu bu kitap bizlere kelimelerin gücünü ve zenginliğini gösterme yönüyle harika. Yazar kelime oyunlarını çok seven bir Edebiyat Öğretmeni. Günlük hayatımızda hemen hemen hepimizin yaşadığı olayları yerine göre esprili yerine göre de yergili bir söyleyişle işlemiş. Deneme seven arkadaşlar bu kitabı okumadan geçmeyin. :)
Edebiyat & Roman
Hasar KaydıHalit Selim Dönmez · İz Yayıncılık · 202320 okunma
Hududsuzluğa karşı cesur bir duruş .
2024 2. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2024 17:26
Hayatın tam da kendisinden bahsediyor yazarımız . Hasar kaydı, gündelik hayatımızda karşılaştığımız karşılaşmaya maruz ve mecbur kaldığımız hoyrat dillerden, düşünemeye pek vakti olmayan muteber insanımızın davranışlarından , göze gelmeyen ama öze değen lakırdılardan , ince ruhlara zımpara vurduğunu anlamayan anlasa da üstünde durmayan pek açık sözlü fakat kalbi dar insanlardan yetti artık diyebilecek ince ve cesurca bir serzeniş denemesidir . Yazarın ilk kitabıdır kendileri . İlk kitabı olması hasebiyle olsa gerek eteğindeki taşları bir bir döküvermiştir Halit Selim Dönmez Hocamız. Yer yer kendimi de sıvaya çektim okurken . Dili kullanma becerisiyle , kültürel ve entelektuel birikimiyle okuyanın dimağında hoş bir lezzet bıracak bir eser .Diline, yüreğine sağlık . Okuru bol olsun efendim .
Hasar KaydıHalit Selim Dönmez · İz Yayıncılık · 202320 okunma
Neyi, ne kadar biliyoruz?
2024 12. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2024 13:59
Biliyoruz ama bilmek “farkında olmak” demek değil ki. Biliyoruz ama bilmek “bilinçli olmak” demek değil ki. Biliyoruz ama bilmek “müdrik olmak” demek değil ki. Biliyoruz ama bilmek “sezmek” demek değil ki. Biliyoruz ama bilmek “arif olmak” demek değil ki. Biliyoruz ama bu bilmeler “bilmek” değil ki.. modern bireyin hali hazırda bir “vâkıf olma” sorunu yaşamadığını kim idrak edebilir?

Halit Selim DönmezYazar · 0 kitap
1989’da Adana’da doğdu. 2011’de Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi TürkDili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Yazıları Cafcaf, Edebî Müdahale, Edebîce, Edebiyatist, Demlik Mecmua, Şahsiyet Mecmua, İhtilâl, Efruz, Mola, Kuytu, Gökmavi, Agâh Kültür ve İfade dergilerinde yayımlandı. 2013’ten bu yana edebiyat öğretmenliği yapmaktadır.