2018
Heyamola Yayınları

2024 43. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2024 10:03
Bir kitap tavsiyesi videosu izlerken yazar ile tanıştım. Sanırım en bilinen eseri Mahir Efendi`nin Papağanı adlı kitabı ama ben Hayy ile başlamak istedim ve çok sevdim. Kitap 16 öyküden oluşuyor. Masalsı bir dille yazılmış etkileyici öyküler. Bu öyküler içinde benim için öne çıkan, diğerlerine göre daha çok sevdiğim öyküler oldu tabi ama bunları söyleyip bu incelemeyi okuyacak olanları yönlendirmek istemiyorum. Bu eserin sanırım diğer eserlerinden daha kapalı bir anlatımı var. Sanırım diyorum çünkü henüz yazardan okuduğum tek kitap bu. Tek kitabını okuduysan bu kanıya nerden vardın diyebilirsiniz aslında bu kanıya ben varmadım yazar kendisi böyle söylüyor. Bu kitabı sanırım kendim için yazdım diyor. Dili aşma, dili kurma ve dille oynama sürecini en iyi yaptığı kitabın bu kitap olduğunu söylüyor. Yazarın diğer eserlerini okuyunca ben de böyle düşünecek miyim bilemiyorum tabi. Yazarın kendisine gelecek olursak. Yazar, 1975 yılında Trabzon'da doğuyor. Daha sonra Türk Dili ve Edebiyatı bölümü okuyarak öğretmen oluyor. Yazmaya deneme türü ile başlayıp sonrasında ise öyküler yazarak devam ediyor. Ben yazarın dilini, kurgularını çok sevdim. Öykü seven herkese tavsiye ediyorum.
HayyArzu Alkan Ateş · Heyamola Yayınları · 20187 okunma