Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hazarlar Kayıp Kavim

Pınar Özgün

Hazarlar Kayıp Kavim Gönderileri

Hazarlar Kayıp Kavim kitaplarını, Hazarlar Kayıp Kavim sözleri ve alıntılarını, Hazarlar Kayıp Kavim yazarlarını, Hazarlar Kayıp Kavim yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tüm bu savların özellikle de Aşkenazlar hakkındakilerin ispatı artık çok zordur. Fakat bu savlar doğru ise en hazin olanı, Hitler, 2. Dünya Savaşı'nda Yahudileri yok edeceğim derken aslında bir Türk kavmini katletmiştir. Yine bu savlar doğru ise, Marx, Einstein, Freud, Kafka, Mendelssohn ve hatta dünyanın en zengin ve güçlü ailesi kabul edilen Rothschild'lar acaba Türk asıllı mıdırlar?
Sayfa 121 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
Selçuk dik başlı bir gençtir. Kagan'la konuşurken kafa tutar gibi davranmaktadır. Katun, yani kraliçe bu işten hiç hoşlanmaz. Bunun sonucu olarak, Selçuk saraydan uzaklaşır ya da uzaklaştırılır.
Sayfa 78 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bar Hebraeus'un anlattığına göre, Oğuzların Kınık boyundan olan Selçuk'un babası Tukak (Timür-yaylı), Hazar Kaganı'nın ordusunda subaşı yani komutandır. (..) Tukak (veya Dukak)'ın erken yaşta ölümünden sonra, hanedan sülalesinin kurucusu olan oğlu Selçuk, Kagan'ın sarayında büyütülmüştür.
Sayfa 78 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
İran'a Bizanslarla birlikte saldıran Hazarlar, Sasanilerin yıkılmasına sebep olmuşlardır.
Sayfa 74 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
Bugünkü İsrail bayrağındaki mavi renk Türk mavisi (turkuaz) ve Davud'un yıldızı da, temur kazık yıldızı olabilir mi acaba? Günümüz dünyasındaki Yahudi nüfusunun %90'ını oluşturan Aşkenazların, Hazar Türklerinin torunları olduğu savını dikkate alırsak ve İsrail devletinin kurucularının çoğunluğunun da bunlar olduğunu düşünürsek, neden olmasın?
Sayfa 69 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
Dunlop ve Poliak' a göre de Davud'un yıldızı, Hazar Museviliği'nin simgesidir.
Sayfa 50 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Hazarların her dine saygısı vardı. Halk arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için İtil'de yedi hakim bulunurmuş. İkisi Museviler, ikisi Hristiyanlar, ikisi Müslümanlar, biri de Paganlar için.
Sayfa 36 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
922 yılında ilginç bir olay cereyan etmiştir. Müslümanların Bağdat'taki bir havrayı yıktıkları haberini alan Kagan; İtil'deki caminin minaresini yıktırmış ve müezzinleri öldürtmüştür. Kagan "Müslüman ülkelerindeki havraların hepsinin yıkılmasından korkmasam, camiyi de yıkardım" demiş.
Sayfa 35 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
Ruslar, Hazarlardan miras olarak yalnızca topraklarını almamışlardı; Julius Brutzkus' a göre, Ruslar Hazarlardan geleneklerini, yasal prosedürlerini, yönetim sistemlerini ve askeri örgütlenmelerini de model olarak almışlardır. İlk Rus kanunnamesi olan "Russkaya Pravda"nın Hazarlardan alındığı aşikardır.
Sayfa 28 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
Hazarların az da olsa tekrar canlanma çabaları, doğudan gelen Cengiz Han'ın ordularının acımasız istilalarıyla tamamen yok edilmiş ve gelenlerin toprakları üzerinde kurdukları Altın Orda Devleti (M. S. 1242) ile bölgede kalıcı olmaları sebebiyle tarihten tam anlamıyla silinmişlerdir.
Sayfa 27 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bizans; Uz(Oğuz), Peçenek, Kıpçak, Alan kabileleriyle de anlaşarak onları Hazarlara saldırtmıştır. Özellikle Peçenekler, Hazarların yıkılmasında büyük pay sahibidirler.
Sayfa 25 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
Bir söylentiye göre Pers kralının sarayında üç tane altın konuk tahtı bulunurmuş. Bunlardan biri Bizans imparatoru, ikincisi Çin imparatoru, üçüncüsü de Hazar imparatoru için saklanırmış.
Sayfa 14 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
Bir Türk devletinin sonunu, yine bir Türk devleti getirmiş...
Eğer Kafkasların kuzeyinde Hazarlar bulunmasaydı,Avrupa uygarlığının doğudaki temsilcisi olan Bizans,Araplar tarafından silinip süpürülecek, bugün okuduğumuz Hristiyanlık ve Müslümanlık tarihi de çok daha değişik bir tarih olacaktı. Belki de Fatih Sultan Mehmet'ten çok önce, bir Arap komutan İstanbul'u fethedecekti.
Sayfa 21 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
O güne kadar peş peşe zaferler kazanan Müslümanlar, Hazar kuvvetleri tarafından karşılanmış ve durdurulmuşlardır. 642 yıllarında başlayan ve yaklaşık yüzyıl devam eden Hazar-Arap savaşları hakkında çok az belge bulunsa da, tarihsel öneminin çok büyük olduğu tartışılmazdır.
Sayfa 21 - Cinius YayınlarıKitabı okudu
16 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.