2021
Monokl

2021 48. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2021 17:26
Ezelden beri yazılıp çizilen kadın erkek ilişkilerini, bir zamanlar öğretmeni olma şansına eriştiğim Elif'in kaleminden okudum. Onun kalemiyle yeni bakış açıları kazandım. Ülkemdeki kadınların değişmeden kaderleri, bu kaderin kederli serzenişleri, toplum olarak daha çok yolumuzun olduğu bir kere daha tokat gibi çarptı yüzüme. Ataerkil bir toplumda kadının var olma ve kendi kalabilme çabası, daha vurucu ancak bir o kadar da naif bir şekilde daha nasıl anlatılabilirdi ki? Daha önce dergilerde yayınladığı öykülerini okuduğum Elif'in ilk kitabını oldukça başarılı buldum. Yalın, açık ve bir o kadar da vurucu. Yolun açık, kalemin daim olsun.
HazinElif Demirel · Monokl · 202114 okunma
2023 23. kitabı
açılan fallar, kadim sözler, hurafeler, anneanneler, aşk, kocaman gözler, bir lokma sevgi bekleyenler, kafası karışıklar, iç sesler, anlaşılamamaktan korkanlar, istisnasız mahvına son sürat koşanlar, dünya ağrısı çekenler, takatsiz, kırgın, büyülü kadınlar. "şüphesiz ki bir kadının yarasını ancak başka bir kadın iyileştirebiliyor." diyen öyküler. kadından kadına aktarılan kadim öyküler. ıskalamayın derim.
HazinElif Demirel · Monokl · 202114 okunma