Serinin son kitabını bitirmemle beraber buradan tüm seri ile ilgili bir yorum yapmak istiyorum. 10. Ciltten oluşan bu manga serisi genel olarak hızlı okunan, çerezlik diyebileceğim bir seri oldu. Ama kesinlikle favorilerime de girmez. Favori karakterlerim Seras ve Bay Vernedead.
Spoiler
Onun dışında ana karakterin çok güçlü olması ve sürekli düşmanlarını yenmesi bir yerden sonra çok sıkıcı olmaya başlamıştı. Allah'tan sonda teknik açıdan yenilmiş oldu da seri kırıldı. Binbaşının amacını asla anlamadım, Vatikanlıların derdi neydi bunlar nasıl birleşti, Walter'ın karin ağrısı neydi hepsi kafamı karıştırdı.
Spoiler Bitti
Bunun dışında çerezlik olarak güzeldi ama wowww da olmadım.
Bu seride normal biri var mı acaba?
Bir yandan katolikler Tanrı'ya olan inançları için savaşıyor, bir yandan naziler işin içine giriyor ve tabii onlarda kendi savaşlarını kazanmak niyetindeler. Ha birde Alucard var...
Bütün seri sadece bu saydıklarımdan mı ibaret? Tabiki de hayır.
Seri boyunca değişik tipte bir sürü kişi görüyoruz, kısacası ortam bildiğiniz cadılar bayramı. Ve benden kaynaklı mıdır bilmiyorum ama bazı karakterlerin olayını tam anlayamadım. Bununla beraber serinin bazı kısımlarını da tam anlayamadım. Tam emin olamasamda seriyi manga şeklinde okuduğum için bende böyle kopukluklar oluşmuş olabilir de...
Bunlar dışında bazı güçlü ana karakterlerin yanında akılda kalıcı yan karakterler bile vardı. Yan karakterlerin bulunduğu bazı sahneler gerçekten çarpıcı ve göz ardı edilemeyecek türdendi.
Genel anlamda seri boyunca bir takım çılgınlıklar ve saçmalıklara maruz kalmış olsamda güzel mesajların olduğu kısımlar da vardı yani. Seride, birçok kişinin sevinçle savaştığı savaşın sonunda aslında çoğunluğun ölü olarak çıkacağı belirtildiği mana yüklü kısımlar, bazı dini kısımlar daha doğrusu dinsel çatışmaların olduğu kısımlar, ölümsüzlüğe sahip olduktan sonra oluşan sorunların değinildiği kısımlar ve bir kaç şey daha dahil olmak üzere seride gerçekten güzel mesajların bulunduğu kısımlar vardı.
Son olarak savaş başlığı altında, sık sık aynı şeyleri tekrar eden elemanı görmezden gelmenizi öneriyorum. Anderson'ın dini konuşmalarını okurken bile bu kadar yorulup sıkılmadım. Ha birde Anderson'ın dini konuşmalarını da ciddiye almayın derim. Tabii bu yazdıklarım birer öneri, tercih yine size kalıyor.
Serinin karakterleri arasında kim kimi yener tarzında kafanızda düellolar kurabileceğiniz, bazı kısımlar hariç, saçmalıklarla dolu ve saran bir şeyler arıyorsanız