Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Her İnsan Bir Bestedir

Anjelika Akbar

Her İnsan Bir Bestedir Gönderileri

Her İnsan Bir Bestedir kitaplarını, Her İnsan Bir Bestedir sözleri ve alıntılarını, Her İnsan Bir Bestedir yazarlarını, Her İnsan Bir Bestedir yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Insan bedeninin ana fonksiyonları sayılan nabızda, kalp atışında ve nefes alış verişinde de hep "ritim" vardır. Fiziksel bedenimizin tüm hayati fonksiyonları "ritim" olgusuna bağlıdır. Vücuttaki organları ve organların işleyiş sistemini düşündüğümüzde, elimizde çoklu ritmik bir yapının olduğunu fark ederiz.
bir Kızılderili geleneği...
Kızılderili kültüründe, bir çocuk doğduğunda bütün yakınları, çocuğun gelişimini dikkatle izler ve çocuk birkaç yaş büyüyünce onun ortaya çıkan bütün olumlu yönleriyle ilgili sadece ona özel, onun bütün güzel niteliklerini anlatan bir şarkı bestelerlermiş. Bütün yakınları bu özel şarkıyı çocuğa söylermiş, çocuk da kendisi için bestelenen bu özel şarkıyı ezberlermiş. Güzel, güçlü ve olumlu yönlerini içeren bu şarkıyı, büyüyünce, hayatının zor dönemlerinde, güçlüklerin içinden geçerken kuvvet bulsun diye yine şarkıyı bilen yakınları ona söylemeye devam edermiş. Eğer şarkıyı söyleyecek kimse kalmamışsa hayatta, kişi artık kendi başına söylermiş özel şarkısını... Kendi güçlü özelliklerinden, yeteneklerinden ona uzatılmış sihirli bir yardım eli, güç ve destek olarak... Bu olağanüstü bir müzik terapisi metodudur aslında. Gerçekten, birçok psikolojik danışmanlık hizmetinden daha güçlü, kapsamlı ve insanı yenileyen bir metottur. Hayata döndüren bir metot...
Reklam
Akustik Levitasyon – Yury Lyr
Müziğin en şaşırtıcı niteliklerinden biri, levitasyon gücüdür. Akustik levitasyon, bilim tarafından hâlâ açıklanmış değildir ve sır olmaya devam etmektedir. Farklı ağırlıktaki cisimlerin müzik yardımıyla havaya kalktığı sayısız örnekler sürekli kaydediliyor. Hindistan’daki Shivapur köyünde, mutasavvıf bir eren (zât) olan Kamar Ali Dervish adına yapılan bir cami vardır. Caminin bahçesinde yaklaşık 63 kilogramlık bir taş duruyor. Halen her gün dua için gelen 11 kişilik ihvan grubu, adına cami inşa edilen önderleri Kamar Ali Dervish’in ismini melodik şekilde Orada yaşayan insanlar büyük grup halinde a-capella (eşliksiz koro şeklinde) veya belli müzik enstrümanları eşliğinde sesler oluşturduğunda, söz konusu ağır kaya parçaları hafifleyip havada hareket etmeye başlıyordu. Buna akustik levitasyon deniyor. Böylece hedeflenen noktalara hiç başka bir etken olmadan kolayca ulaşılıyor. Benzer teknolojinin kullanımıyla ilgili bilgilere birçok kadim medeniyetin yazıtlarından da ulaşılıyor. Eski Mısır medeniyeti, Proto-Sümer medeniyeti, kadim Amerika medeniyeti gibi...
Ruhumuzun güzel bir “müziği” varsa herkesi etkiler. İyi olmayan duygu ve düşüncelerimizden yayılan müzikse zarar verir.
Doğal taşların titreşimi
Doğal taşların oluşumu bizi dünyanın çok eski dönemlerine götürür. Doğal taşlar çok eskiden kaydedilmiş sesleri ve frekansları içerirler. Eğer bu eski doğal taşlar uzun zamanlardan beri bir mücevherin de parçası olmuşlarsa, eski sahiplerinin SES’lerini de taşımaya devam ederler. Modern ve yeni yapım bir mücevherse bile, üzerindeki taş yine binlerce yıllık bir dünya tarihi taşıyordur ki bu da bizi titreşimsel olarak mutlaka etkiler. Hissetsek de hissetmesek de bu etkiye maruz kalırız. Bu etkilere inanıp inanmamak etkileşimin varlığını kesinlikle ortadan
Dost Eşya ve Düşman Eşya
Eşyaların nitelikleriyle ilgili Tibet’te çok eski bir öğreti vardır: “Dost Eşya ve Düşman Eşya” öğretisi. Her eşyanın (eskiden istisnasız, şimdi kısmen) bir insan tarafından yapıldığını göz önünde bulundurarak ilerleyelim. Basit bir eylem olarak bir insanın bir eşyayı yapması sürecini düşünerek yola çıkalım ve bu yönde çıkarımlar yapalım.
Reklam
Birçok spritüal öğretide düşünceleri durdurmak üzerine eğitimler veriliyor, ancak düşünceyi durdurmaktan ziyade, düşünceyi eğitmeye odaklanmak gerekir. Çünkü bir şeyi durdurmaya ya da engellemeye çalıştığımızda, o şey daha da yoğunlaşır, genişler, artar ve güçlenir. Düşünceleri durdurmaya ya da engellemeye çalışmak da benzer bir etki yapacaktır.
Sesin Ömrü
Mutasavvıf Hazrat Inayat Khan’a göre ve farklı coğrafyalarda kadim zamanlardan beri var olan birçok bilgine göre, sesin oluştuktan sonra mekânda kalma süresi/yaşama ömrü vardır. Eşyalar ve objeler sesleri absorbe (emme, emilim) etme ve daha sonra yayma özelliğine sahiptirler. İnsan herhangi bir yerde bulunurken, bir an için bile aklından bir düşünce geçirdiğinde, bulunduğu mekân o düşünceyi hemen kaydeder. Bu anlamda insan aslında duygu ve düşüncelerini asla saklayamaz. Başka bir insan, sonrasında aynı mekâna geldiğinde, eğer duyguları güçlü biriyse kendinden önceki kişinin bu mekândaki düşüncelerini algılamayabaşlar. Gözle görülemeyen fakat mekâna “kaydolan” düşüncelerin kendisine akmaya başladığını hisseder. Bazı yerlerde bulunduğumuz sırada, normal şartlarda hiç bize özgü olmadığı halde içimizde tarif edemediğimiz birtakım düşüncelerin veya duyguların oluşmaya başladığını fark ederiz. İşte bunun sebebi, bizden önce aynı mekânda bulunan kişinin duygu, düşünce ve ses kaydının bize de geçiyor olmasıdır.
"Ev Edna” Sesi
Mutasavvıf Hazrat Inayat Khan, çalışmalarında “ses” konusunu işlerken Hz. İbrahim’den de bahseder. Hz. İbrahim, Mısır’da kadim Hayat Bilgisi eğitimi alıp inisiye olduktan sonra Mekke’ye gelir. Mısır’ın kadim manevi okulunda aldığı inisiyasyonun anısına kendisine yüksek hocalar tarafından teslim edilen özel bir taşı Mekke’de özel bir yere
Bazı konuşma sesleri hiç değişmeden iki bin sene boyunca bir mekânda kalabilir. Hatta bazıları birkaç yüzyıl, bazıları birkaç saniye... İnsanın enerjisi ne kadar güçlüyse ve düşünceleri ne kadar netse kayda geçen “ses” de o kadar fazla titreşir ve daha uzun süreler boyunca mekânda kalır.
54 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.