Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Her İnsan Bir Bestedir

Anjelika Akbar

Her İnsan Bir Bestedir Gönderileri

Her İnsan Bir Bestedir kitaplarını, Her İnsan Bir Bestedir sözleri ve alıntılarını, Her İnsan Bir Bestedir yazarlarını, Her İnsan Bir Bestedir yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bilgi eğer kendi tecrübemizle yenilenmemişse ve yeniden her seferinde "yeni bir hayat" kazanmamışsa, işte o bilgi ölü bilgidir. "Canlı bilgi" ise tecrübelerden geçtikten sonra söylenmiş olan sözdür. Aksi halde başkalarının sözlerini tekrar edip durmanın hiçbir anlamı ve hiçbir faydası yoktur."
Sayfa 127 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Doğada her şey mükemmel bir tasarımdır ve izleyende “ahenk duygusu" yaratır. Eşyalar bile kendi mükemmel hayatlarını yaşarlar. Eşyaları cansızlarmış gibi algılıyoruz belki ama unutmayalım ki her şey canlıdır, titreşimden ibarettir ve devinim halinde bulunmaktadır. Bütün bu canlılığın ve güzelliğin kaynağı evrendeki müziktir.
Reklam
"Güzellik ve ilham dolu her şey müziktir." - Mutasavvıf Hazrat Inayat Khan Günlük hayatımızda kullandığımız "müzik" kelimesi ve "müzik" olarak bildiğimiz olgu aslında bir nevi kelamdır. Kelam, evrenin ve insanın özü olan Mutlak, Hakikat, Bilgelik Ruhu veya Hak'tır. Ona ne isim verirsek verelim, özünde titreşim/SES vardır. Müzik olarak algıladığımız her şey titreşimden ve dalgadan ibarettir.
Eflatun (Platon): Halkın dinleyeceği müziklerin seçimine çok dikkat ediyordu. Bir ülkenin gücü ve kudreti ülkede dinlenen müzikle doğrudan bağlantılıydı ona göre. İnsanın, dinlediği müziğe göre şekil aldığını ısrarla tekrarlıyordu.
İçimizden çıkan "müzikle" ilgili hepimiz mesuliyet taşıyoruz. Güzel konuşmak sadece doğru telaffuz ve yeterli kelime dağarcığıyla konuşmak değildir, içerik ve niyet açısından da iyi ve güzel konuşmaktır. Mükemmel dil kullanımının içindeki düşünce ve niyet çirkinliği yüzeysel bakan aklı kandırabilir. Ama derinlemesine dinleyen, gönül gözü açık olan insan aklı, kandıran o "güzel" konuşmanın arkasındaki iç çürümüşlüğü hemen anlar.
Armoni demek altın oran mevcudiyeti demektir insanın bünyesinde bahsettiğim 5 ana ritim ve dalga boyu işleminde farklı sebepten dolayı sapmalar olabilir. Bu durumda insanın dinlediği müzik beyin dalgaları açısından fonksiyonel iyileştirme gösteriyorsa o müzik dinleyen kişiye psikosomatik ve fiziksel anlamda fayda sağlıyordur fakat dinlediği müzik beyin ritimlerinde uyumsuzluk ve deformasyon yaratıyorsa yani altın orandan uzaklaşıyorsa bu beyin fonksiyonlarının ve ritimlerinin deformasyona uğradığı anlamına gelir zincirleme olarak insanın Düşünsel ve duygusal alanlarını olumsuz etki ediyor demektir. Önce psikolojik olarak sonra da fiziksel açıdan zarar vererek kişinin sağlığını tehdit ediyordur. Olumlu etkileyen müzik, sonuç olarak insanın sağlığına doğrudan katkı sağlıyordur hayatı önem taşıyordur ve giderek zorlaşan hayat şartlarına rağmen İnsanın hayatta kalmasına büyük katkıda bulunuyordur.
Reklam
Vücuttaki organları ve organların işleyiş sistemini düşündüğümüzde elimizde çoklu ritmik bir yapının olduğunu fark ederiz.
Müzik diye adlandırdığımız öncelikli olarak ses ve ritim yani titreşimden oluşan olgu insan fizyolojisini doğrudan etkiler. Tam da burada Altın Oran kanunu devreye girer
Evren, titreşim ile oluştu ve dolayısıyla insanın her atomu bu titreşimi içinde taşıyor. Mutasavvıf Hazrat Insyat Khan
Insan bedeninin ana fonksiyonları sayılan nabızda, kalp atışında ve nefes alış verişinde de hep "ritim" vardır. Fiziksel bedenimizin tüm hayati fonksiyonları "ritim" olgusuna bağlıdır. Vücuttaki organları ve organların işleyiş sistemini düşündüğümüzde, elimizde çoklu ritmik bir yapının olduğunu fark ederiz.
53 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.