Editör:
Mart 2025
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

Şairane bir kitap
2025 6. kitabı
Yazarımız, şairimiz ve çocukluk arkadaşım Ferhat Ulubay’ın yazdığı ilk kitabı hevesle ve ilgiyle okumaya başladım. Açıkçası şiir kitaplarına biraz önyargılı yaklaşmama rağmen, Şairi tanımamın etkisinden dolayı birçok yerinde birçok anlamları keşfetme fırsatı buldum. Tahmin ettiğimden çok daha mânâlı , etkili, derin ve duygu dolu satırlara şahitlik ettim. Bu yüzden birçok alıntı yapma fırsatı da buldum. Kendimi gördüğüm satırlar, şiirler oldu. Ehmedê Xanî ‘ nin dediği gibi “Şairane bir kitap misali, hane hane işlenir mevzular...” Meğer Ulubay’ın Hayatı şiirmiş ve o derin düşünceleriyle yaşadıklarını şiirleştirmiş. Ben onun tüm hayatına tanıklık etmeme rağmen daha rasyonel ve düz insan olmamdan dolayı Şairimizin bu özelliğini farkedememişim. Tabi Onun bu gelişiminde Cahit Zarifoğlu’nun payı büyük. İnşallah ileride Zarifoğlu gibi şarimiz olur. Yazarlık ve şairlik yolunda başarılarının ve azminin devamını diliyorum. “Alnımızdan akan ter gerek, Hakkıyla yaşamak için.” Hicret s: 54
HicretFerhat Ulubay · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20253 okunma

Ferhat UlubayYazar · 0 kitap
Ferhat ULUBAY, 1999 yılında İzmir’in Torbalı ilçesinde doğmuştur. 2004 yılında ailesi ile beraber İstanbul’a yerleşmiş, eğitim hayatına İstanbul’da başlamıştır. Lise zamanlarında kitaplara olan merakı, Üniversite zamanlarında daha da artmış ve kitaplarla olan yaşam evresi tam olarak başlamıştır. Zamanla şiirlere olan ilgisi artmış ve “Hicret” kitabı ile yazarlık kariyerine adım atmıştır.