Dünya Yemekleri
Beğeni
Gösterim
Editör:
Nil Yüzbaşıoğlu
Temelini tohum ve taze otlar ile lezzetlendirilmiş yemeklerden alan Hint Mutfağıadeta baharat cenneti. Hint yemeğinin özü, kokulu baharatların doğru kullanımından geçer.Önemli olan yemeğin gerçek tadını bozmadan onu zenginleştirecek baharat karışımını kullanmaktır. Körili yemekler,acı-tatlı ve ekşi tatlarla bezenmişHint mutfağı aynı, kültürü, ırk yapısı, coğrafyası ve iklimi gibi çok çeşitlilik gösterir.Her yeni göç dalgasıyla ülkeye yerleşen yeni mutfak alışkanlıkları, kültürün birparçası olmuş, Hint Mutfağı bu nedenle alabildiğine zenginleşmiştir. Köri’den Hindistan cevizi sütüne, gül suyundan kurutulmuş meyvelere, naan ekmeğinden tandoori’li tariflere kadar bir dizi Hint yemeği tarifini içeren Dünya Yemekleri-Hint Mutfağı, değişik lezzetleritanımak isteyenler için hazırlandı.Fransa’nın Perigueux kentinde düzenlenen Gourmand-World Cookbook yarışmasına katılan Dünya Yemekleri-Hint Mutfağı kitabı, 51 ülkeden,31 farklı dilde hazırlanmış 3000’den fazla yemek kitabının yer aldığı, her kitabın kendi dilinde katıldığı, yarışmada Türkçe Yemek Tarifleri ödülünü kazandı. PRATİK KULLANIM: TAK-ÇIKAR FASİKÜL! Dünya Yemekleri kitabının klasörlerinden ayrılabilen fasikülleri, mutfaklarda büyük kolaylık yaratırken, kendisine ait bir klasörde toplanması, kütüphanelerde aklanabilmesini sağlıyor. gizle
200 sayfa (5 sa. 40 dk.) · Boyut Yayın Grubu
@Kitapveay
200 syf.
Kitabı okudu
2020 2. kitabı
Asya bölgesine meraklıysanız ve baharatlı yemekleri seviyorsanız tam sizlik bir kitap. Aşçılık mesleğine adım atacaklar ve değişik tarif arayanlara bir numara. İçesindeki tüm tarifler birbirinden güzel.
Yeme-İçme
Hint Mutfağı