Mayıs 2021
Lora Yayıncılık

2021 35. kitabı
Herkese merhaba. Daha önce çocuk kitaplarını okuduğum Ömer Fikret Şen yazarımızın romanını okudum bu sefer. Kitabın girişinde kısa bir 90'lar yılı anlatılıyor. O yıllarda çocuk olan Hasan, Ramazan ve Bülent'in mahalle anılarıyla başlıyor. Daha sonra 2015 yılına uzanıyor ve farklı karakterler (Cüneyt, İsa, Nihal) devreye giriyor. Nihal ve Cüneyt evli bir çift ve her sene Antalya'ya tatile gidiyorlar. Cüneyt tam bir golf aşığı. İsa ile de bu tatil sırasında tanışıyor. Golf öğrenmek isteyen İsa'ya, Cüneyt seve seve yardımcı oluyor. Ama İsa'nın ilk topa vuruşunda doğal bir yeteneği olduğunu keşfedip peşini hiç bırakmıyor. Türkiye şampiyonası ve ardından dünya şampiyonasına uzanan bir yolculuk. Ben bütün bunları okurken ilk başta anlatılan hikayeyle ne alaka, acaba nasıl bağlanacak diye düşünüp durdum. Kitabın sonunda aldım cevabımı. Böyle bir son, böyle bir bağlama beklemiyordum. Gayet sürükleyici, akıcı bir kitap. Okumaya başlar başlamaz 1 günde rahatlıkla bitirebilirsiniz. Keşke hemen bitmeseydi de karakterlerle daha bir uzun yolculuğa çıksaydım dedim.
HırssızÖmer Fikret Şen · Lora Yayıncılık · 20217 okunma
2022 105. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2022 20:48
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere etkileyici bir kitapla geldim Fartık adlı mahallede yaşayan çocuklar... Hasan, Bülent, Ramazan ve diğerleri... Hasan hırsız. Bülent yakın arkadaşı. Ramazan ise Hasanla taso oynar kazanır ancak eve vardığında tasoları eksik çıkar. Giriş kısmı böyle. Bundan sonrasında ise bu isimleri hiç duymayacaksınız. Ta kiiii... Cüneyt Nihalle Antalya'da tanışır ve evlenirler. Her yıl tanıştıkları günde Antalya'ya gelirler. Yine bir tatil günü Cüneyt kahve içerken kahveden çok iyi anlayan İsa yanına gelir. Sonrasında İsa golfe gideceğini söyleyince Cüneyt'i zaafından yakalar. Sonrasında ise beklemediğiniz bir sürü olay yaşanır. Meraklı, gizemli, heyecanlı bir son sizleri bekliyor ve kitabın adının nasıl konulduğunu öğreniyorsunuz. Kitabın ilerleyişi, yazarın anlatımı çok güzeldi, çok beğenerek okudum. Yine bir solukta okuduğum bir kitap oldu. Tabii ki tavsiyedir Yazarımızın kalemine sağlık
HırssızÖmer Fikret Şen · Lora Yayıncılık · 20217 okunma