Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Holokost Endüstrisi

Norman G. Finkelstein

Holokost Endüstrisi Gönderileri

Holokost Endüstrisi kitaplarını, Holokost Endüstrisi sözleri ve alıntılarını, Holokost Endüstrisi yazarlarını, Holokost Endüstrisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“İsrail’in varlığına kızan Filistinli gençlerin attıkları taşlar.. Nazilerin savunmasız Yahudilere yaptıklarıyla bir değildir.”
Holokost'u ancak İsrail'in gücü zirveye çıktığında hatırlayan örgütlü Yahudilik gibi, İsrail de Holokost'u ancak Amerikan Yahudilerinin gücü zirveye çıktığında hatırladı.
Reklam
Eğer sorguluyorsanız hemen bir etiketle karşılaşmanız olasıdır.
Yahudi elitleri, kurumsal ve sınıfsal çıkarlarını saldırgan bir şekilde korumak için, yeni muhafazakar politikalarına karşı çıkan herkesi antisemitik olarak damgaladılar.
1967'den sonra *srail'e artan Amerikan yardımı
İsrail'in zayıf ve savunmasız göründüğü günlerde değil, Altı Gün Savaşı'nda gücünü göstermesinden sonra, damla damla gelen Amerikan yardımı oluk oluk akmaya başladı.
Siyonizm, asimilasyonun boş bir hayal olduğu , Yahudilerin her zaman potansyel hainler olarak görüleceği fikrinden doğmuştu.
Holokost endüstrisinin tarih sahnesine çıkmasının nedeni, İsrail'in beklenmedik yenilgileri ve akabinde dışlanmaları ya da 1973 Ekim Savaşı'nın hafızalarda canlandırdığı Nihai Çözüm anıları değildir. Asıl neden, Ekim Savaşı'nda Enver Sedat'ın gösterdiği etkileyici askeri gücün, ABD ve İsrailli politik elitleri Mısır'la bir anlaşma yapmaya ikna etmesidir. Holokost endüstrisi, İsrail'in müzakere kozlarını artırmak için üretimini artırdı.
Reklam
1945'ten 1967'ye kadar holokost neden hatırlanmadı peki?
Amerikan Yahudi elitleri, stratejik yatırımlarını korumak için Holokost'u "hatırladılar." Holokost endüstrisi ancak İsrail'in karşı konulmaz askeri üstünlüğünü sergilemesinden sonra ortaya çıkmış ve bu aşırı İsrail üstünlüğünün ortasında gelişmiştir.
Çok garip değil mi?
Bugün üniversite dersliklerinde yankılanan tek tarihsel olay, Nazi holokostudur. Anketler, Amerikalıların çoğunun Holokost'u, Pearl Harbor baskınından ya da Japonya'ya atom bombası atılmasından daha iyi bildiğini göstermektedir.
Acılar kıyaslanmaz
"Bizim çektiklerimiz" ile "onların çektikleri" arasında ahlaki bir ayrım yapmanın kendisi de ahlaki bir sahtekarlıktır. Platon insancıl bir yaklaşımla şöyle diyor: "İki perişan insanı karşılaştırıp birinin diğerinden daha mutlu olduğunu söyleyemezsin." Afro-Amerikalıların, Vietnamlıların ve Filistinlilerin çektiği çileler karşısında annemin inancı hep şuydu: Hepimiz holokost kurbanlarıyız.
Finkelstein'in holokost endüstrisi ile kastettiği, Nazi Almanya'sında Yahudilerin uğradığı acıların bugün İsrail ve Amerikan Yahudi elitleri eliyle istismar edilmesi ve bu sayede İsrail'in yetmiş yıla yayılan soykırım politikasının meşrulaştırılmasıdır.
185 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.