Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

How It Works Türkiye - Sayı 23

How It Works Türkiye

How It Works Türkiye - Sayı 23 Gönderileri

How It Works Türkiye - Sayı 23 kitaplarını, How It Works Türkiye - Sayı 23 sözleri ve alıntılarını, How It Works Türkiye - Sayı 23 yazarlarını, How It Works Türkiye - Sayı 23 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
·
Puan vermedi
Dünyanın en ünlü elmaslarından ikisi, Dünya yüzeyinin çok altında, gezegenimizin çekirdeğine yakın bir yerde oluşmuş olabilir. Dünya’daki tüm doğal elmaslar yeraltının derinliklerinde doğuyor ama bu derinlik, çoğu zaman Dünya’nın çekirdeğinden epey uzak bir noktada oluyor. Elmaslar genellikle tektonik levhaların dibinde, yüksek basınç altında oluşuyor. Yaklaşık 150 ila 200 kilometre derinlikte yerkabuğu, daha akışkan olan dış mantoyla, yani Dünya’nın orta tabakasıyla buluşuyor. Elmasların doğduğu yer burası. O derinliğe hiçbir maden ulaşamaz ama elmasların bazıları bir yolunu bulup yukarı çıkıyor, insanlar da onları topluyor...
How It Works Türkiye - Sayı 23
How It Works Türkiye - Sayı 23How It Works Türkiye · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202030 okunma
98 syf.
9/10 puan verdi
·
41 günde okudu
Bu sayı için görüşümü vakitsizlikten paylaşamadım. Ancak bu sayıyı ilgi ile almamın asıl sebebi Periyodik cetveldeki elementleri bir kart destesi şeklinde ek’inde vermesiydi. “Nova” terimini üreten ve teleskoplardan önce gezegenleri hesaplayan Brahe’nin anıldığı bu sayıda, enerji ile birçok karşılaştırmadan süper mikroplara çok kısa kısa ama ilgi çekici yazılar biriktirilmiş. Kart desteleri ile eksik bir noktası varsa hepsini fazlasıyla tamamladı :)
How It Works Türkiye - Sayı 23
How It Works Türkiye - Sayı 23How It Works Türkiye · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202030 okunma
Reklam
Charles Darwin
16 yaşında Edinburgh Üniversitesi'ne yazılan Darwin önce tıp okudu ama ilgi alanının başka olduğunu kısa sürede fark etti. Boş zamanlarının çoğunu doğa tarihini inceleyerek geçiriyor, hayvan biyolojisine büyük ilgi duyuyordu.
Sayfa 82
Tycho Brahe
Asilzade çocuklarının çoğu gibi 12 yaşında Kopenhag Üniversitesi'nde hukuk okumaya başladı.
Sayfa 70 - vay be
Gezegenlerin hareketini çıplak gözle Tycho Brahe kadar doğru şekilde hesaplayabilen çok az gökbilimci vardır. Brahe'nin yaşadığı dönemde, Aristoteles'in öğretisine göre gezegenlerin ve yıldızların hiç değişmediğine, bunların "sabit" göksel kürelerde bulunduğuna inanılıyordu. Danimarkalı asilzade Tycho Brahe, 1572'de yeni bir yıldızı ve 1577 Büyük Kuyrukluyıldızı'nı gözlemleyerek bu inancı sarstı.
Sayfa 70
Cerrahi maskeler bakteriyel enfeksiyonları engeller ama virüs parçacıkları bu maskelerden geçebilir.
Reklam
Süper Mikroplar
Geleneksel antibiyotik tedavisine bağışık olan patojenin bakterilerin yükselişine tanık oluyoruz. Bunlara "süper mikrop" deniyor.
Amerikan Hastalık Kontrol Merkezlerine (CDC) göre vakaların yaklaşık %50'sinde antibiyotikler yanlış veriliyor.
2017 yılında 73 yaşında bir hastaya dünyanın hipnoz altındaki ilk derin beyin ameliyatı yapıldı.
88 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.