Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Geç Antikçağ`da Kilise-Devlet İlişkileri ve Kristoloji Paradigmaları

Hristiyanlık ve İmparatorluk

Zafer Duygu

Hristiyanlık ve İmparatorluk Sözleri ve Alıntıları

Hristiyanlık ve İmparatorluk sözleri ve alıntılarını, Hristiyanlık ve İmparatorluk kitap alıntılarını, Hristiyanlık ve İmparatorluk en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Hristiyanlık, görece 'monoteist' karakterli ve 'Göksel' ve 'Kurtarıcı' Mesih olduğu öne sürülen İsa'nın geri döneceği beklentisiyle şekillenmiş eskatolojik bir inanç sistemidir. Bugün dünya çapında yaklaşık iki buçuk milyar insan bu dine mensuptur."
Sayfa 97 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Şu hususu kesin olarak biliyoruz: Nasıralı İsa'nın hareketi, 1'inci yüzyılın ikinci çeyreğinde, Filistin bölgesinde, 'Hristiyanlık' değil de 'Nasranilik' tabir edilen bir tarikat hüviyetinde ortaya çıkmıştı."
Sayfa 94 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Hristiyanlık Akdeniz havzasında ve Doğu kökenli bir inanç sistemi olarak ortaya çıkmış ve varlığını öncelikle bu havzada yayılarak kanıtlamıştı. Akdeniz havzasının Antik ve Geç Antikçağ'da büyük şehirleri aynı zamanda Hristiyanlığın da başlıca merkezleri olmuştu."
Sayfa 31 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Antik Yunan dini, Yunan mitolojisi etrafında şekillenmişti. Söz konusu inanç sistemi tanrı ve tanrıçalardan oluşan çok tanrılı bir pantheon anlayışını esas almıştı; yani politeist karakterliydi."
Sayfa 69 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Antik Mısırlıların dinî anlayışına göre, Amon göğün gözle görülmeyen gizli tanrısıydı. Önceleri Teb merkezli bir tanrı olan Amon, zamanla Re (Ra) ile birleşerek bütün Mısır'ın başlıca tanrısına dönüşmüştü."
Sayfa 82 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Constantinus'un yaklaşık otuz iki yıllık saltanatı boyunca Hristiyanlığın yapısında, şartlarında ve inancında meydana gelen değişimler, bu dinin Contantinus öncesindeki üç yüz yıla varan bütün bir tarihi boyunca bile görülmemişti."
Sayfa 249 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Iuppiter başlıca egemen Roma tantısı olarak önplâna çıkmıştı. (...) Iuppiter'den sonra gelen ikinci büyük tanrı, aynı zamanda Romalıların atası olduğu varsayılan Savaş Tanrısı Mars'tı."
Sayfa 58 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Romalılar, Roma tanrılarını şehir-devletinin ilahî sakinleri olarak tasavvur etmişlerdi. Diğer bir deyişle, şehirde insanlar ilahî varlıklarla bir arada oturuyorlardı."
Sayfa 57 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"1'inci yüzyıl açısından, Hristiyanlığın henüz Yahudi karakterli bir mezhep görünümünü taşıdığını, çok küçük cemaatlerce temsil edildiğini ve yönüyle bakıldığında Roma yönetiminin dikkatini çekmesi için pek bir sebep bulunmadığını söyleyebiliriz."
Sayfa 159 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Babası Constantinus'un başlattığı Hristiyanlık yanlısı politikalar II.Constantius tarafından pekiştirilmişti. Bu kapsamda, II.Constantius yüksek dereceli memuriyetlere Hristiyanları atamaya dikkat göstermişti."
Sayfa 328 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
16 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.