Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hüseyni Kıyam ve Akıl

Abdullah Cevadi Amuli

Hüseyni Kıyam ve Akıl Hakkında

Hüseyni Kıyam ve Akıl konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
8/10
3 Kişi
11
Okunma
6
Beğeni
423
Görüntülenme

Hakkında

Elinizdeki iki bölümden oluşan eserin ilk bölümünde Hüseyni yöntemin yüce Peygamberimizin ve geçmiş peygamberlerin özellikle Hz. İbrahim'in yöntemi ile aynı olduğu ele alınmıştır. İkinci bölümde ise tüm ilahi kıyamlar gibi Hz. Hüseyin'in kıyamının da asıl hedefinin insan aklının olgunlaşmasını ve filizlenmesini sağlamak olduğu açıklanmış, ardından aklın tanımı, aklın işleyiş niteliği, akli hayat, aklın kemalinin nelerle sağlanacağı, peygamberlerin bu husustaki misyonları, aklı tutsak etmek isteyenlerin girişimleri ve yöntemleri, aklın filizlenmesi için Hüseyni (a.s) eserin sürdürülmesi gerektiği gibi konular ele alınmıştır.
Çevirmen:
Cafer Bayar
Cafer Bayar
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 19 dk.Sayfa Sayısı: 223Basım Tarihi: Kasım 2012Yayınevi: Kevser YayınlarıOrijinal Adı: Şukûfaiy-i Akl Der Nihzet-i Huseynî
ISBN: 9789944709682Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 60.9
Erkek% 39.1
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Abdullah Cevadi Amuli
Abdullah Cevadi AmuliYazar · 16 kitap
akih ve Ayetullah olan Amuli, 1933 yılında Amul şehrinde dünyaya geldi. Babası, Amul'un ünlü alim ve vaizlerindendir. Amuli, ilk öğrenimini tamamladıktan sonra dini eğitim almak amacıyla ilim meclislerine intisab etti. Bu aşamadaki eğitimi onu fıkıh, usul ve hadis alanında yüksek bir mevkiye getirdi. 1951 yılında Tahran'a giden Amuli; orada, dönemin üstad-ı azamlarından addedilen Şeyh Muhammed Takiy el-Amuli'nin yanında kaldı. Onun aracılığıyla Mervi medresesinde yüksek ve akli ilimler tedris etti. Bu, 1956 yılına kadar devam etti. Bu aşamada "el-Manzûme", "el-İşarât" ve "el-Esfâr" adlı eserleri Ayetullah Şârânî, Ayetullah İlahi Kumşei gibi büyük alimlerden okudu. 1956 yılında ilim meclislerinin çoğalmasından dolayı Kum şehrine giden Amuli, burada Ayetullah Muhammed Hüseyin Burucerdi'nin yanında kaldı ve 13 yıl Ayetullah Damad'dan fıkıh tahsil etti. İmam Humeyni'nin yanında da yedi yıl usûl-u fıkıh okuyan Amuli, Allâme Tabatabâî'nin hikmet-i müteâliye, irfan, hadis ve tefsir alanlarındaki özel derslerine katıldı ve O'nun yanında el-Esfâr kitabını tamamen okudu.