Şubat 2020
Beyan Yayınları
Türler:

2023 2. kitabı
Okunma: 16 Mart 2023 00:36
Kitabı beğendim. Kısa ve öz olarak annemizi anlatan bir kitap. Tabiki daha ayrıntılı olarak öğrenilmesi ve örnek alınması gereken bir hayat Annemizin hayatı. Lâkin başlangıç için ve gençlerin de sıkılmadan okuyabilecekleri bir anlatım olmuş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bizlere de okuduklarımızdan ders çıkarmak nasip olsun. Tavsiye ederim. Özellikle ortaokul-lise talebeleri için ideal bir seri.
2020 29. kitabı
Hz.Aişe'nin hayatını daha öncesinde Ahmet Cemil Akıncı'nın yazımıyla öğrenme ve tanıma imkanım olmuştu.Öncesinde bir şeyler bildiğimi hissediyor ama bildiklerimi tam olarak toparlayamıyordum ve bazı konulardaki vakıfiyetimi yeterli gömüyordum.O kitapla başlayan maceram Peygamberimizin İzinde 40 dahabi serisiyle tanışmamla devam etti. Daha önce de belirtmiş olabilirim,serinin en sevdiğim özelliği kısaca,net bir biçimde,dallanıp budaklandırmadan anlatmak istediği meseleyi anlatması,sade ve anlaşılır bir anlatım tarzıyla herkesin okuyabileceği bir seviyeye getirmesi.Aynı olay bu kitapta da devam ettirilmişti ve biz eserle Hz.Aişe'nin ailesinden,hicret yaşamına,evliliğinden,halifeler dönemindeki duruşuna,vefatına ve hakkında inen ayetlere değin pek çok şeyi öğrenme imkanına sahip oluyorduk. Hz.Aişe'nin hayatı,kişiliği ve duruşu her daim benim için bir hayranlık oluşturmuş ve elimden geldiğince onu araştırmaya çalışmıştım.Meraklı,ilme düşkün ve özellikle Peygamber Efendimiz'le evliliği süresince hoca talebe ilişkisi dolu yıllarıyla,kadınlara dair açıklamalarıyla,hadis rivayetleriyle o bir deryaydı ve biz de elimizden geldiğince tanımaya,öğrenmeye çalışmalıydık onu.Özellikle yazarın "Hz.Aişe gibi oldukça önemli bir kişinin nakillerinden Hz.Peygamber'in hayatını,aile yaşamını anlatmaya çalışırken,aynı zamanda kendi anlatımlarından da biyografisini çıkartma imkanına sahip olabiliyoruz." sözleri kitabı olduğu gibi özetliyor aslında. O bir sırdaştı,yoldaştı,bir eğitimci,bir talebe ve sadık bir eşti.Hayatını ibadet ve ilimle hemhal eden,hayır işlemede geri durmayan,yetimi ve fakiri himaye eden...ne yazılır daha nasıl anlatılır,gönül ister ki ki onun ilmini onun dilinden dinlesek,hadis rivayetlerini kendi sözleriyle işitsek.Seri hem hayranlığımı arttırıyor,hem de aynı ölçüde
Hz. Aişe
2023 7. kitabı
Peygamber Efendimiz'in kıymetli eşi Hz. Aişe'nin yaşadıklarını özet şeklinde aktaran bir kitap olduğunu söyleyebilirim. İdeal bir başlangıç kitabı olduğunu düşünüyorum. Yaşamış olduğu birkaç olay yer alıyor. Aynı zamanda karakteristik özellikleri, düşünce yapısı özet şekilde işlenmiş. Dili akıcı ve rahat okunabiliyor.
Din
2020 23. kitabı
“İlk günkü gibi; kördüğüm gibi “ Resulullah’ın sevgilisi Hz.Âişe annemiz ... Peygamber Efendimizin sırdaşı, hicret arkadaşı Hz.Ebubekir ile cennet kadınlarından Ümmü Rûman’ın kızı... Masumiyeti, tahiriyeti vahiy ile onaylanan kutlu kadın... O, Kur’an-I Kerim’i ve Hz. Peygamberin sünnetini en iyi bilen, anlayan ve muhafaza eden sahabilerin başında yer almaktaydı. Genç yaşında müminlerin annesi olma şerefine Nail olan Hz. Âişe sadece vefalı bir eş olarak değil, güçlü zekası ve hafızası ile Hz.Peygamberin terbiyesinde yetişmiş, mükemmel bir öğrenciydi. Hz.Aişe sevgi dolu, itaatkar bir eş, iyi bir ev hanımı, yol arkadaşı,sırdaş, iyi bir eğitimci ve her zaman eşinin yanında olan bir kadındı. #40sahabeninizinde #peygamberimizinizinde40sahabi #hzaişe #beyanyayınları #fatiherkoçoğlu