3 Temmuz 2024
Nisan 2013
Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları

2020 10. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2020 21:41
Peygamber efendimizin ehlibeyti, en çok peygamberimize benzeyen Peygamber kızı hz. Fatıma'nin oğlu, babası savaş meydanlarının yiğidi, Zülfikar ile özdeşleşmiş hz. Ali. Ve kerbela denince yürekleri burkan, asla susuzlugumuzun giderilmedigi yerde şehit olan kardeşi hz. Hüseyin. Tüm bunları düşünerek okudum kitabı. Peygamber torununun savaşçı bir kimliği olmadigini, daha cok uzlaşmayı seven, kan akitmaktan çok barışsever bir kişiliğinin olduğunu görüyoruz. Hz Osman'in hilafetinin 2. yarısından itibaren çıkan fitne ve fesat ne yazikki hz. Ali döneminde zirve yapiyor. Ve bu dönemde yaşayan hz. Hasan... Kitaba göre hz. Hasan hakkinda kitaplar detaysal bir bilgi vermiyor, sınırlı sayıda bilgiler var. Çok fazla tekrar olmasının sebebi hz Hasan'i rivayet edenler farklı kişiler olmasındandır. Keşke daha çok bilgiler olsaydı.
Din
Hz. HasanMehmet Bahaüddin Varol · Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları · 201337 okunma
2024 4. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2024 18:15
Kitap beklentimin altında kaldı ne yazık ki. Sürekli tekrara düşüyor. Daha farklı bir etki bekliyordum. Bunun sebebini aslında yazar biraz açıklıyor. Hz. Hasan'ın Peygamberimiz ve Hz. Ebubekir dönemlerinde daha çocuk yaşta olması ve gençliğinde kendisini siyasetten, kargaşadan uzak tutması kendisi hakkında elde edilecek bilgileri sınırlı hâle getiriyor. Kitap sadece Hz Hasan değil aynı zamanda yaşadığı dönem gereği siyer ve islam tarihinden de bahsediyor.

Mehmet Bahaüddin VarolYazar · 1 kitap
1966 yılında Konya’da doğdu. 1990 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1993 yılında “Hulefâ-i Râşidîn Döneminde Eğitim ve Öğretim” konulu tezi ile İslam Tarihi Anabilim Dalından yüksek lisansını tamamladı. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalında Araştırma görevlisi oldu. 1997-98 yıllarında Ürdün’de çalışmalarını sürdürdü. Burada kaldığı süre içerisinde Âlü’l-Beyt Üniversitesi’nde dersler verdi. 2000 yılında “Ehli Beyt ve Siyasi Faaliyetleri” konulu çalışması ile İslam Tarihi Anabilim Dalında doktorasını tamamladı. 2005 yılında Doçent, 2010 yılında Profesör olarak atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Varol, Arapça, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Çeşitli kitaplarının yanı sıra bilimsel dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale ve araştırmaları bulunan Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü, İslam Tarihi Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürürken, Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'ne Kurucu Dekan olarak atanmıştır.