Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hz. Muhammed (S.A.V.)'in Hayatı

Ahmed Cevdet Paşa

Hz. Muhammed (S.A.V.)'in Hayatı Sözleri ve Alıntıları

Hz. Muhammed (S.A.V.)'in Hayatı sözleri ve alıntılarını, Hz. Muhammed (S.A.V.)'in Hayatı kitap alıntılarını, Hz. Muhammed (S.A.V.)'in Hayatı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çünkü bir asırda muteber ve meşhur olan her ne ise; o asırda gönderilen peygamberin mucizeleri ona göre olurdu. Mesela Hazreti Musa (a.s) asrında sihirbazlık pek şöhret bulduğundan, Cenab-ı Hakk ona asasının ejder olarak sihirbazlara üstün geleceği mucizeler verdi. Hazreti İsa (a.s.) asrında da Hikmet pek ileri olduğundan Cenab-ı Hakk onu âmâların gözlerini açmak ve ölüleri diriltmek gibi tabiblerin yapamayacağı mucizelerle gönderdi. Hatemül Enbiya Muhammed Mustafa hazretlerinin asrında ise, şiir ve inşâ pek ziyade ilerlemişti. Arapların gerek medenileri ve gerek bedevileri arasında fesahat ve belâgat, insanın kıymet ve üstünlüğünü belirleyen bir ölçü olmuştu... Bu sebepten Fahr-i Alem hazretlerine belâgatın en üst mertebesinde olan bir kitab-ı Kerim nazil oldu. Onun mislini getirmekten ve hiç olmazsa bir suresine nazire (benzer söz) söylemekten bütün fasih ve beliğ bilinen kimseler aciz kaldı. Halbuki sure sure ve ayet ayet nazil oldukça Resul-i Ekrem onu ümmetine okurdu ve buna nazire söyleyemezsiniz diye bütün füsaha ve büleğaya (fasih ve beliğ zatlara) meydan okurdu. Nitekim ayeti celilede mealen: “Bu Kuran’ın mislini vücuda getirmek üzere ins ü cin bir yere gelseler, birbirlerine yardımcı olsalar dahi onun mislini vücuda getiremezler.(İsra,88)” diye buyruldu. İnkar eden ve düşman olan bunca fesahat ve belagat sahipleri içinde bir şahıs yahud bir topluluk çıkıp da onun bir kısa suresinin bile benzerini söyleyemedi.
Sayfa 68
İnsanoğlu, sebebi hazırlayacak, fakat yardımı Allah'tan bilecektir; yoksa kendini beğenen, sonra utanır. Kendi kuvvetine güvenen daima aldanır.
Sayfa 260Kitabı okudu
Reklam
"Size iki şey bıraktım. Onlara sarıldıkça hiçbir zaman sapıklıkta kalmazsınız. Onların biri Allah'ın Kitab'ı ve diğeri Peygamberin Sünnetidir" Hz. Muhammed (s.a.v)
Sayfa 166 - Ravza YayınlarıKitabı okudu
Kuss bin Sâide'nin Hutbesinden ... Ne mutlu o kimseye ki ona iman edip de o da ona hidayet eyleye. Vay o bedbahta ki ona isyan ve muhalefet eyleye. Yazıklar olsun ömürleri gaflet ile geçen ümmetlere...
Kişi sebepleri hazırlamalıdır. Lâkin yardımı Cenâb-ı Hakk'dan bilmelidir. Yoksa kendini beğenen sonra utanır ve kendi kuvvetine güvenen daima aldanır.
Sayfa 262 - Çamlıca Basım YayınKitabı okudu
Resûl-i Ekrem de "Kim ki Ebû Süfyân'ın evine girerse emındir. Kim ki Mescid-i Şerife girerse emîndir. Kim ki evine kapanırsa emîndir. Kim ki silahını terk ederse emîndir. Kim ki Hâkim bin Hızâm'ın evine girerse emîndir." buyurdu.
Sayfa 245Kitabı okudu
Reklam
Mekke civarında Suk-ı Ukaz denilen yerde her yıl Zilkade ayında büyük panayır kurulup, oraya her taraftan şairler ve edipler toplanırdı. Güzel şiirler ve seçkin hutbeler okunur, söz meydanında yarışlar olur, birinci gelenler herkesin takdirini kazanır ve şiiri Kabe duvarına asılırdı. Kabe duvarına böyle asılmış yedi kaside vardı ki onlara “Muallakat-ı Seb’a” denilirdi. Onların birincisi İmri’ül Kays’ın kasidesi idi ve en yukarı asılmıştı. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) peygamberliğine kadar öylece kalmıştı.
Sayfa 15
Resûl-ü Ekrem ise, kendisinin kanı yeryüzüne damlayıp da bundan dolayı kavmine azap inmesin diye yüzünden akan kanları silip, "Ya Rabbi! Kavmim cahildir, sen onlara doğru yolu göster!" diye dua etti.
Akıl ve insafı olanlar, Hz. Peygamber'in mucizelerini ve İslam dininin güzelliklerini görüp iman ettiler.
Sayfa 114 - Ravza YayınlarıKitabı okudu
İşte dünyanın hâli budur. Kişi ne kadar yaşasa sonu fenadır. Ebedî ancak Allah'tır. Bu dünya konağına her gün gelip giden çok. Ama dönüp gelen yok. Vefasız dünya kimseye kalmaz. Dünya varlığı kimseye mal olmaz. Insan dünyaya gelir, genç olur, ihtiyar olur, şöyle olur, böyle olur;nihayet ölür. Ölenler sanki dünyaya gelmemiş gibi olur. Fakat hayır işleyenlerin güzel adı kalır. İyilik edenler mükafatını görür. Kötülük edenler de cezasını bulur. Bunlara bakıp ibret almalı. Gaflet uykusundan uyanıp agâh olmalı.
Sayfa 298 - Çamlıca Basım YayınKitabı okudu
Reklam
Muhammedü'l Emîn
Yüzü nûrânî, sözü ruhânî, hitâbı ve cevabı güzel, rüşd ve kemâlde benzersiz, sözünde dosdoğru, hilm ve mürüvetçe başkalarından üstün idi.
Ifade ne kadar güzel
Mü'minler dâr-ı bekâ saâdetine nâil olmak için bu dâr-ı fenâyı hiçe sayıp...
"Şehidler beş sınıftır: 1. Taundan (veba, salgın) ölen; 2. Karın ağrısından (ishalden) ölen; 3. Suda boğulan; 4. Göçük altında kalıp ölen; 5. Allah yolunda ölen."
Sayfa 358 - Hadis-i Şerif
620 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.