Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İmkansız Medeniyet

Burcu Hatipoğlu Eren

İmkansız Medeniyet Gönderileri

İmkansız Medeniyet kitaplarını, İmkansız Medeniyet sözleri ve alıntılarını, İmkansız Medeniyet yazarlarını, İmkansız Medeniyet yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kadınlar, zaten yaptıkları ya da yapabilecekleri ücret karşılığı merdiven silme, çocuk bakma, evde parça başı işler, dikiş-nakışve örgü örme gibi gelir getirici etkinlikleri "çalışma" olarak tanımlamıyorlar. Onlara göre, bu etkinlikler "çalışma" değil "aileye destek-katkı işleri" olarak değerlendiriliyor. Bu çerçevede genel olarak "çalışma", düzenli gelir getirici işlere dahil olmak anlamında ve çoğunlukla erkek tarafından yapılan etkinlikleri ifade edecek şekilde kullanılıyor.
Sayfa 76 - Ayizi KitapKitabı okudu
144 syf.
·
Puan vermedi
·
32 saatte okudu
İlgimi çeken bütün konuların bir arada toplanmasıyla birlikte büyük merak ve heyecanla başladım bu kitaba. Özellikle Aksu Bora'nın derlemesini yaptığı bu kitaba daha da önem vermeye başladım. Her alan araştırması kitaplarındaki başlarının sıkıcı olma sorunsalı pek tabi bu kitapta da kendini hissediyor olsa da ikinci bölüme geçtiğimde kendimi kitabın içinde daha da iyi hissetmeye başladım. Sonuç: Kitap başladığında da ve bitirdiğimde de farkettiğim ilk şey arastırmacınin fazlasıyla tarafli olmasıydı. Taraflı olmasının olumsuz etkisini gorebildigim nokta şu ki; sanki arastırmacı sahaya çıkmadan önce bir sonuç vardı kafasında ve de araştırma boyunca bütün cümleleri ona göre yorumladı. Malesef kitabın böyle bir şey hissettirmesi ben de inandırıcılığını azaltsa da araştırma öznelerinin cümlelerini ince eleyip sık dokuyarak okumaya çalıştım. Sonuçta alan arastırmasının en önemli kısmı yorumlar değil olan seyler yani öznelerin anlattıklarıdır. Mahalle sosyolojisi kıvamında yapilmaya calışılsa da aynı araştırma yoksul mahalle sosyolojisiyle de örtüsebilir diye düsünmekteyim. Her ne kadar TOKI veya Aktaş Mahallesi üzerinden giden bir arastirma özelmiş gibi gözükse de kadınların yasadiklari şeyler geleneksel bir ailede veya mahallede aynı seyler olacagını düşünüyorum. Bu değisım sürecini araştırmacı "neoliberal kentleşme süreci" olarak tanımlıyor. Sanki bütün yasanılanların suçlusu TOKI ve neoliberalizmin kentlestirmesi gibi gözüküyor her ne kadar araştırmada bahsi gecen kadınların cümlelerinden bunu anlamasam da arastırmacının en azından böyle bir problemi görüp incelemesinin de hakkını vermek gerekir.
İmkansız Medeniyet
İmkansız MedeniyetBurcu Hatipoğlu Eren · Ayizi Kitap · 20173 okunma