Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Birinci Dünya Savaşı'na Neden ve Nasıl Girdik?

İmparatorluğun Son Savaşı

Necmettin Alkan

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Alman gemilerinin İstanbul'a gelmesiyle ilgili kararın alınması, sadece Almanlarla ilgili bir süreç değildir. Osmanlı Hükümeti de bu durumdan başından beri haberdardır. Nihaî olarak gemilerin gelmesine hükümet evet demiştir."
Sayfa 145 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Türklerin ve Almanların Karadeniz'de askerî harekât için yaptıkları gizli görüşmeler ve pazarlıklar, henüz daha Ağustos ayının ortaları gibi erken bir tarihten itibaren İtilaf Devletleri tarafından öğrenilmişti."
Sayfa 211 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"İttifak arayışlarında Osmanlı Hükümeti'nin önceliği Almanya olmamıştır. Aksine başlangıçta karşıt devletler İngiltere, Fransa ve Rusya ile ittifak teşebbüslerinde bulunmuştur. Fakat bu devletler, hükümetin tekliflerini ısrarla reddetmişlerdir."
Sayfa 115 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Dünya Tarihi’nin Akışını Değiştiren Gelişmeler
“Goeben ve Breslau’nun İstanbul’a gelmesi, karşılıklı stratejik beklentilerin gerçekleşmesine yönelik Türklerin ve Almanların uzlaşmasının ve rızasının sonucunda gerçekleşmiştir.”
Sayfa 135Kitabı okudu
"Mütareke hükümleri ve meclisleri, seleflerinin Almanya ile ittifak yapması ve savaşa girilmesiyle ilgili kararlarının bir devlet kararı olarak dolaylı da olsa kalmasını sağlamışlardır. Bu da ilgili sürecin devlet siyaseti olarak kabulü anlına geliyor."
Sayfa 249 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Almanlar, uzun bir uğraşın ardından bekledikleri saldırı sözünü 14 Ekim'de Enver Paşa'dan şifahî olarak alırlar. Enver Paşa, Karadeniz'e çıkma ve Ruslara karşı serbest hareket etmek emrini ise, 22 Ekim'de Donanma Komutanı Souchon'a verir."
Sayfa 186 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Birinci Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru Sadrazam Talat Paşa'nın istifasının ardından kurulan Ahmed İzzet Paşa hükümeti döneminde, Birinci Dünya Savaşı'na girilmesinden dolayı önceki hükümetler aleyhinde meclis soruşturması açılmıştır."
Sayfa 238 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.