İnovasyön

Eylül 2019
Diga Kitap Yayınları

2019 118. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2019 22:47
Kitap İnceleme Yazısı Kitap adı: İnovasyön Yazarı : Musab Turan Yayınevi: Diga Kitap Baskısı :1.Baskı / Eylül 2019 / 292 Sayfa Barkodu: 9786056961748 Öncelikle inovasyon “nedir, ne değildir, neden gereklidir, nasıl olmalıdır” sorularının cevaplarını aradıktan sonra, bu kitabın öneminden ve içeriğinden bahsetmek istiyorum. Konuya ilgi duyuyorsanız, görsel olarak paylaştığım diğer kitapları da okuyabilirsiniz. Sözlük anlamına baktığımızda inovasyon; değişen koşullara uyabilmek için toplumsal, kültürel ve yönetimsel ortamlarda yeni yöntemlerin kullanılmaya başlanması, yenilik, yenileşim. olarak karşımıza çıkmakatadır. Yani bir anlamda, arka planında planlama, felsefe, düşünce de olan bir devrim, reform gibi de algılayabiliriz. İnovasyonu bir icat ve ar-ge çalışmasına indirgemek, onun çalışma alanını, ufkunu daraltmak olur. Hele ki, yalnızca “teknolojik yenilik, kolaylık üretmek” olarak tanımlamak, bilimlere ve insanın varoluşuna haksızlık olur. Bilim, bilgi, dil, ahlâk, hukuk ve eğitim felsefelerini merkeze oturtarak, her alanda inovatif atılımlar yapmak zorundayız. Bilgi, görgü, öngörü, bilinç ve tüm sosyal donanım ve reflekslerimizi geliştirmek için bu yoldan geçmemiz gerekiyor. Güncel ve önemli bir örnek vermek gerekirse; kitaplarını ilgi ve heyecanla okuduğum, hukuk felsefesi ve sosyolojisi bölümü öğretim üyesi sayın Prof. Dr. Mustafa Tören Yücel, “adliyelerde, mahkemeler bünyesinde, verimlilik, kalite, hız ve sistemin daha fonksiyonel olması için endüstri mühendisi istihdam edilmesi gerekir” diyor. Bu aynı zamanda, yargıya bir inovasyon katmaktır. Kaliteyi bitmeyen bir yolculuk kabul etmektir. Bu önerinin bir hukuk profesöründen gelmesi, beni mutlu etti, umutlandım ve heyecanla okudum. İlave olarak benim önerim ise; özellikle ceza
İnovasyönMusab Turan · Diga Kitap Yayınları · 20194 okunma