Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Liberal Öjeniğe Doğru Mu?

İnsan Doğasının Geleceği

Jürgen Habermas

İnsan Doğasının Geleceği Gönderileri

İnsan Doğasının Geleceği kitaplarını, İnsan Doğasının Geleceği sözleri ve alıntılarını, İnsan Doğasının Geleceği yazarlarını, İnsan Doğasının Geleceği yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Gerekçelendirilmiş Sakınma
Max Frisch in Stiller isimli eserinde savcı,şu soruyu sorar: “ insanoğlu kendine biçilen yaşam süresini nasıl kullanıyor?”
Sayfa 11 - Alfa
Reklam
"Bilme ile inanma arasındaki uçurumu ; ... düşünce ile paylaşmak mümkün değildir."
İnsan türünün çok yakın bir tarihte kendi biyolojik evrimini kendi ellerine alması perspektifi ile karşı karşıya kalinacaktir.
“Ahlaki bir boşluktaki yaşam, ahlaki kinizmi bile tanımayan yaşam biçimi içinde olmak, yaşamaya değer olmayacaktır.”
Sayfa 150Kitabı okudu
Doğal olarak büyüyüp gelişen biyografik başlangıç koşullarının, olumsallık bilinci elinden alınan programlanan kişide kişisel yaşamı için dönüp bakıldığında ‘biricik’ sorumluluğu taşıyabilmesi için yerine getirilmesi gereken zihinsel koşul eksik olacaktır.
Sayfa 135Kitabı okudu
Reklam
Genetik kaynakların dağılımına doğum öncesinde müdahale etmek, müstakbel kişinin kendi etik yaşam biçimlendirmesini yaparken yararlanacağı hareket sahalarının yeniden tanımlanması anlamına gelir.
Sayfa 133Kitabı okudu
“Öyle eylemde bulun ki aynı zamanda insanlığı hem kendi kişiliğinde hem de herhangi bir başkasının kişiliğinde daima amaç olarak kullanasın ama asla araç olarak kullanmayasın.”
Herkes dünyayı kendi perspektifinden yorumlamakta, kendi saiklerinden hareket etmekte, kişisel tasarılar geliştirmekte, kendi çıkar ve amaçlarının peşinde koşmakta ve sahih taleplerinin kaynağını temsil etmektedir.
Dilin “logos”unda, söyleyici öznelliğinden önce gelen ve onu temellendiren öznelerarası olanın gücü vücut bulmaktadır.
Reklam
Bilme ile inanma arasındaki uçurumu düşünceyle aşmak mümkün değildir.
“Akıl, mutlak ayrı-olanı düşünemez. Kendini mutlak olarak olumsuzlayamaz, çünkü bunun için kendini kullanır ve ayrımı kendi içinde düşünür.” - Kierkegaard
Umutsuzluğun kaynağının durumlarda değil, kendi kaçış devinimlerimizde olduğunu bilen birisi sonunda, meydan okuyan ama bir o kadar da başarısızlığa mahkûm olan “kendi olma” isteğini deneyecektir. Bu son irade gücünün, yani yalnızca kendi olma isteğine odaklanan kendi olma istencinin umutsuz başarısızlığı, fani ruhumuzu kendini aşmaya ve ötekine bağımlı olduğunu kabul ederek özgürleşmeye yöneltecektir.
108 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.