Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İnsanı Tanıma Sanatı

Alfred Adler

İnsanı Tanıma Sanatı Gönderileri

İnsanı Tanıma Sanatı kitaplarını, İnsanı Tanıma Sanatı sözleri ve alıntılarını, İnsanı Tanıma Sanatı yazarlarını, İnsanı Tanıma Sanatı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Unutkan insanlar, genelde açıkça öfkelenmekten kaçınırlar ama unutkanlıkları, işlerine karşı ilgi azalmasını belli eder.
Sayfa 97 - Tutku YayıneviKitabı okudu
Her zaman anahtar kaybeden ya da koyduğu yeri unutan kadınlar, çoğunlukla ev kadını olmaktan hoşlanmayan kadınlardır.
Sayfa 97 - Tutku YayıneviKitabı okudu
Reklam
Sanrının en çok görüldüğü zamanlar…
"...sanrıların, ruhsal gerginliğin en yüksek olduğu ve hastanın amacına ulaşamamaktan korktuğu zamanlarda görüldüğünü söyleyebiliriz. Sanrıların, toplumların gelişme düzeylerinin yetersiz olduğu, geri kalmış bölgelerde daha çok etkili olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz."
"...daha önce hareket güçlügü yaşamış olan çocuklar kendilerine şiddetli ve hızlı hareketlerle ortaya çıkan bir ideal edinirler. Bu ideali, sevdikleri oyunların neler olduğunu ya da büyüdükleri zaman ne yapmak istediklerini sordugumuzda keşfedebiliriz."
“Çocuğun sevgi dolu yaşantısı, Freud'un söylediği gibi kendi bedenine değil, her zaman başkalarına yöneliktir.”
"... insanın küçük çocukluğundan beri edindiği izlenimlerin hayatı boyunca davranışlarını etkilediğini anlamış olduk."
Reklam
denge önemli..
“Hiç kuşkusuz çocuğun geleceği aşırı sevgi dolu bir eğitimle de olumsuz etkilenir. Hayatı boyunca başkalarının ilgisini çekmek için olumlu ya da olumsuz yollara başvurur. Bunu yapmak için elindeki tüm olanakları kullanır, rakibine, kardesine boyun eğdirmek için zorbalık ya da dedikodu yapar. Ebeveyninin sevgisini kazanmak için kardeşini kötülük yapmaya teşvik eder. Anne ve babasının dikkatini çekmek için çeşitli yollardan baskı yapar, onlara kendisinin diğer kardeşlerden daha önemli olduğumu kabul ettirene kadar çabalar. Onunla daha çok ilgilenmeleri için tembellik, kötülük yapar, bazen de başkalarının dikkatini bir tür ödül gibi görüp, model bir çocuk olur.”
Maalesef..
“Bazen şefkatin saçma olduğu öğretilen çocuklar bile görüyoruz, özelikle, çoğu zaman küçümsenen, gülünç duruma düşürülen çocuklar bunlar. Bu çocuklar başkalarına sevgi, şefkat göstermenin saçma ve kadınca olduğunu düşündükleri için bundan kaçınıyorlar. Sevgi, sanki onları köleye çevirecek ya da küçük düşürecekmiş gibi davranıyorlar.”
"Uygarlığımız tam olarak gelişmiş organların sağlıklı ve yeterli olması temeline oturan bir kültürdür. Bu nedenle, önemli organları kusurlu ve bozuk olan bir çocuk hayat sorunlarını çözmekte güçlük çeker. Geç yürüyen, hareket zorluğu çeken, geç konuşan ya da beyin gelişmesi normal çocuklardan daha yavaş olan cocuklar bu sınıfa girerler."
"Çocuğun ruhunun gelişmesi sürecinde önüne çıkan engeller genellikle sosyal duygusunun gelişmesini engeller ya da çarpıtır. Bunlar onun fiziksel çevresinden doğan, ekonomik, sosyal, ırksal veya aile durumlarındaki anormal ilişkiler, ya da bedensel organ bozukluklarında ortaya çıkan engeller olabilir."
Reklam
“Mutlak gerçeğe giden yol insanı bu tür sayısız hataya götürebiliyor.”
"İnsan ruhu özgür bir fail olarak hareket edemez, çünkü her zaman ortaya çıkan sorunları çözme ihtiyacı onun hareket hattını belirler."
İyimserlik yoluyla çözümler üreten çocuklar yetiştirin..
“Çocuk iyimserlik yoluyla sorununu kolayca çözebileceğine inanır. Bu koşullarda büyürken, hayat görevlerine gücünün yeteceğine olan inancı güçlüdür. O zaman onda cesaretin, açık olmanın, samimiyetin, sorumluluğun, çalışkanlığın vb. hasletlerin geliştiğini görürüz. Sorunlarını çözebileceğine inanmayan, kendine güvenemeyen çocuğun amacının düşünün... Dünya böyle bir çocuğa ne kadar kasvetli görünür. Böyle bir cocuk utangaçtır, hep kendini gözler, kimseye güvenmez ve benzer özelliklerle zayıf düşer, kendini korumakta zorlanır.”
“Ruhsal hayatı etkileyen temel faktörler çocuğun bebeklik döneminde belirlenir. Bu temeller üzerine inşa edilen üst yapı değişebilir, değiştirilebilir, etkilenebilir. Çocuk bir süre sonra çok sayıda etkiyle zorlanir, hayata karşı kesin bir tavır alır ve yaşam sorunlarına karşı kendi cevap tarzını geliştirir.”
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.