İpek Ayna

Murat Cem Miman
23 Ekim 2020
Meşe Kitaplığı

İnsan bazen kendine en uzak yoldur.
2026 17. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2026 10:02
Sevgili kitap dostlarım, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün ertesi, pazar sabahının dinginliğinde; kahvemin buğusu eşliğinde, sevgilim olan kitaplarla baş başa kalmanın huzurunu yaşıyorum. İşte yine böyle bir sabahın armağanı olarak, Murat Cem Miman’ın kaleminden “İpek Ayna” üzerine birkaç satır paylaşmanın mutluluğu içindeyim. Kitaba geri dönersek… “İpek Ayna”, insanın kendi iç dünyasına tuttuğu bir yüzleşme aynası gibidir. Hikâye, bireyin kendisiyle, geçmişiyle ve çevresiyle kurduğu ilişkiler üzerinden ilerler. Romanın ana ekseninde kimlik arayışı, yalnızlık, aidiyet ve insanın içsel kırılmaları yer alır. Yazar, karakterlerin zihinsel ve duygusal yolculuklarını öyle ince bir dokunuşla işler ki, okur kendisini bir anda bu aynanın karşısında bulur. İpek gibi yumuşak ama ayna gibi sert gerçeklerle yüzleştirir bizi. Murat Cem Miman’ın dili yalın ama derinliklidir. Kullandığı metaforlar ve semboller, okuyucunun zihninde katman katman anlamlar açar. Özellikle duygu betimlemeleri oldukça güçlüdür. Bir cümlede sade bir anlatım, hemen ardından gelen satırlarda ise yoğun bir içsel çözümleme ile birleşir. Kitapta geçen şu kısa ifade, yazarın dilini özetler nitelikte: “İnsan bazen kendine en uzak yoldur.” Bu cümle, eserin ruhunu tek başına taşıyabilecek kadar güçlü. Eserin en etkili tarafı, okuyucuyu sadece bir hikâyeye değil, kendi iç dünyasına davet etmesidir. “İpek Ayna” bir roman olmanın ötesinde, bir içsel yüzleşme metnidir. Okurken kendinizi sorgular, bazı sayfalarda durup düşünme ihtiyacı hissedersiniz. Yazarın karakterler üzerinden verdiği mesajlar, bireyin kendi içindeki kırgınlıkları, hatıraları ve özlemleriyle yüzleşmesine vesile olur. Miman, bu eserinde insana kendisini anlamayı, kabullenmeyi ve geçmişle barışmayı öğütler. Dış dünyadan çok iç dünyaya odaklanarak,
İpek AynaMurat Cem Miman · Meşe Kitaplığı · 20204 okunma

Murat Cem MimanYazar · 3 kitap
Murat Cem Miman, Edebiyat, Öykü kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Sabahları İşe Yürüyerek Giderim kitabının yazarıdır. Murat Cem Miman kitapları; Değişim Yayınları - Akademik Kitaplar aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur. Murat Cem Miman tarafından yazılan son kitap "Sabahları İşe Yürüyerek Giderim", Değişim Yayınları - Akademik Kitaplar tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.