2020
Ritim Sanat Yayınları

2021 14. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2021 00:00
İS Merhabalar. Bugün çok beğendiğim bir kitapla geldim. Kurgusuna hayran kaldım. İlk başlarda Yeşilçam filmi izliyormuş gibi okudum. Ama sonra kurgu çok farklı şekillendi. Kitabın yarısından sonra darbe üstüne darbe yedim. Yaşanan olaylardan dolayı şok üstüne şok yaşadım. Sonunu tahmin edemediğim bir kitap oldu benim için. Okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Pişman olmayacaksınız. Derman Aldinç adında annesiz ve babasiz büyüyen ve halasının yanında yaşayan 10 yaşındaki çocuğun hayatını okuyoruz. Halası Aldinç' i sevmiyor ve tabi ona kötü davranıyor. Aldinç bir gün Fazıl Bey ile tanışıyor ve hayatı değişiyor. Fazıl Bey Aldinç' i yanına alıyor. Artık tavan arasında yaşamayacak ve hür bir hayata adım atacak olan Aldinç' i neler bekliyor? Aldinç 25 yaşına gelmiş ve doğup büyüdüğü şehirden ayrılma kararı alıyor. Fazıl Bey' in önerdiği Cumali Bey'in yanına gidiyor. Orada yeni tanıştığı Salih ile birlikte balıkçılık yapıyor. Daha sonra psikiyatr Ecmel Bey ile tanışıyor. Bu tanışmadan sonra Aldinç'in hayatında çok şey değişiyor. Kısacası kim Aldinç'in hayatına girdiyse Aldinç'in hayatini iyi veya kötü anlamda değiştiriyor. Yunus UluferYunus Ulufer
2021 4. kitabı
Yayınevi baskısından dolayı önyargı ile baktığım ama okuduktan sonra çok pişman olduğum bir kitap oldu. Genelde okuduğum ilk ve bilinmedik eserleri çok aşırı beğenen birisi değilim ama bu öyle değildi. Boşuna yeni kitaplara şans verelim demiyorum. Konusuna gelecek olursam; Aldinç anne ve babası olmayan halasının nefret ederek baktığı bir çocuktur. Ayda bir kez dışarı çıkar tavan arasında aç kalır ama bir gün sokakta Fazıl Bey ile karşılaşır ve hayatı için bir dönüm noktası olur. Halası onu evlatlık verir. Bir zaman sonra Aldinç yeni ailesi ile yaşar ama hayatı çokta mükemmel değildir. Fazıl Bey'in oğlu Tahir ile hiç anlaşamazlar. Aradan yıllar geçer yine dönüm noktası olacak bir olay yaşanır. Buraya kadar öyle heyecanlı ilerlediki hepsini tek tek anlatırım ama çok uzun olur ve okunmaz. Aldinç İstanbul'a gelir burda Salih isimli bir dost edinir. Fakat birgün aile dostu dedikleri bir doktor Aldinç'in deliye çıkması için uğraşır. Salih'i kaçırarak onun bir hayal ürünü olduğunu söyler. Burda ben bile inandım. Piskolojisi iyi olmayan Aldinç başta inanır ama sonra tüm gerçekler ortaya çıkar. Fazıl Bey babasının arkadaşı çıkmıştır ve aynı zamanda da katili. Öyle sırlar çıktı ki ortaya.. Sonunu anlatmayacağım çünkü çok şaşırdığım noktalar oldu. Tek gerçek dostu Salih ve üvey kardeşi Hazal. Onun dışında herkeste bir yalan bir ihanet vardı. Aldinç çok yaralı ve yalnız bir karakterdi benim gözümde hep mutlu olmasını bekledim. Çok severek okuduğum bir kitap oldu. Kesinlikle satın almaya değer diye düşünüyorum. Şimdiden keyifli okumalar.
İs
2022 6. kitabı
Selam. ‍️Naptınız Bugün buraya kesinlikle okumanız gereken bir kitapla geldim Yeni yazarlara, yeni kitaplara şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum, hep bu görüşü savundum savunmaya da devam edeceğim..! Kitap eff saa nee Sadece kurgu mu peki efsane olan? Elbette hayır. Yazarın üslubu, Türkçe'yi kullanış şekli, kelime oyunları, benzetmeleri, betimlemeleri hepsi birbirinden güzel. Hepsi kitabı okumak için bir sebep Kitapta sevdiğim başka bir detay ise yeni birçok kelime öğrenmiş olmam. Okurken merak edip bir şekilde o kelimenin anlamını araştırıyorsunuz. ‍️ Dili akıcıydı okurken hiç yorulmadım aksine bitmemesi için yavaş yavaş okumak istedim. Birazcık konusuna gelecek olursam Derman Aldinç annesi ve babası olmadığı için tek yakını olan halasının yanında yaşayan bir çocuktur. Peki halasının yanında mutlu mu? Hayır, değil aksine o kadar mutsuz ki. Tavan arasında yaşayan, ayda sadece bir kez dışarı çıkan bir çocuk o..! Peki hayatını değiştirecek dönüm noktası ne? Hayatına Fazıl Bey'in girmesi Fazıl Bey Aldinç'i yanına alır, onu okutur, büyütür ama Aldinç yine tam anlamıyla mutlu değildir. Çünkü bu seferde Fazıl Bey' in oğlu Tahir onu rahat bırakmaz. Aradan aylar, yıllar geçer ve Aldinç büyür, İstanbul'a taşınır. Orada en iyi dostu Salih ve hayatına yeni giren Lamia ile mutludur. Takii Ecmel hayatına girene kadar Ecmel'in tek amacı Aldinç'i deli çıkartmak, bunun için Aldinç' in en yakın arkadaşı Salih' i var olmayan biri, hayal ürünü olarak tanıtacak kadar kötü bir insan, insan denilirse..! Yalnız burada Aldinç'in deli olduğuna ben bile inandım Dedim ne oluyor? Daha neler neler, en şaşırdığım noktalardan biri ise Fazıl Bey' in hem Aldinç'in babasının arkadaşı hemde katili çıkması Daha çok yazacak şey var ama okuyunca öğrenin isterim gerisini Neyse siz en iyisi