Işık Yutan

21 Nisan 2021
Karina Yayınevi

2021 201. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2021 01:30
✔ Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere güzel bir bilim kurgu kitabı ile geldim. Okurken devamını merak ederek okuyacağınız "Aceba nasıl bir sona ulaşılacak?" diyeceğiniz bir kitap. ✔Kitap 3 bölümden oluşuyor. Yılların bir önemi yok. Gelecek zamanda dünyayı yok ettiğimiz ve yeni yerler arayışına çıktığımız bir zaman dilimi. Yeni yer keşfediliyor keşfedilmesine ama dünyadaki herkes oraya gelemiyor. Gelenler içinde de yine yeni geldikleri yerleri korumaları gerekiyor. Clara ise insan varlığının gereksizliğini söyleyerek robotları ile birlikte ihanet ediyor. ✔Yeni gezegenler, yeni kapılar, yok edilen dünya, keşfedilen gezegenler, bilimsel olaylar... Aceba gerçekten başka gezegenlerde hayat var mı? Varsa da biz mi göremiyoruz ya da yanlış açıdan mı bakıyoruz? ✔Yeni yerler keşfedelim ama dünyada yaşayalım. Güzel bir dünya için ağacı koru, doğayı sev. ✔Yazarımızın kalemine sağlık
2021 34. kitabı
Dünyayı yıkmışlar ve buna tanıklık etmişler.Yeni yuva yeni bir dünya kurma çabasına girmişler.Karakterimiz Terry gökyüzünde yaşamın var olduğunu öğrenir ve yeni yerler keşfetmet için arayış içine girer.Bu gök bilimi yolculuğunda insanların yanı sıra bu vazifeleri noksansız yerine getirmeye çalışan yardımcı robotları da vardır.Gittikleri yerlerin ve gidecekleri yerlerin sorularının cevaplarını bu yolculukta alıyorlar.Açıkcası bilimkurgudan daha fazlası vardı kitap da.Çok tarzım olmamakla birlikte çok da adapte olamadım konuya.Bir Gökbilimi yolculuğu var ve bu yolculukda yaşanılan olaylar,karakterler bilim insanları.Bu olay örgüsünün içine pek giremedim belkide çok tercih etmediğim bir alan olduğu için.Ama oldukca bilgiye dayalı araştırılmış ve emek verilerek yazıya dökülen bir eser.Bu tarzı severlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum
2021 92. kitabı
İyi akşamlar sizlere Okuyanannevehobileri tavsiyesiyle okuduğumuz @karinakitap yazarlarından @ademparlarr beyin kaleminden #ışıkyutan kitabının yorumuyla geldim. Kitabın konusu, kahramanları, konu, geçişleri, alt metin bence güzeldi elime alır almaz beni bambaşka bir dünyaya götürdü. Konusuna gelince. Geçmişte kalan 600 yılın ardından derin uykudan uyandırılan Terry ve adamlarına olayları araştırma görevi verlilir. Ayrıca insanlar başka bir gezegene yerleştirilmiştir ama her şey de bir tuhaflık vardır. İnsanlar da bunun farkındadır ve bunun sebebini bulmak Terry ve adamlarının görevidir. Araştırmaların sonıcunda bambaşka bir gizem ortaya çıkar. Ben daha fazla anlatmıyayım siz de okuyun derim. Terry gizemi çözüp her şeyi düzeltecek mi? İnsanlar neden başka bir gezegene yerleştirilir? Bu sorunların cevapları ve dahası bu harika kitapta mutlaka okuyun derim. @ademparlarr @karinakitap Okuyanannevehobileri #idilleokuyoruz #neokudum #hürriyetkitapsanat #hürriyetkitapkulübü #bilimkurgukitapları #hobimgruplar #hobi̇mphoto #hobimsunset #hobinizhobimolsun #hobimmizah #hobimmacro #hobimtraveler #hobimnations #hobimbnw #hobimportrait #hobimreels #hobimanimals