Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam Araştırmaları ve Oryantalizm

Bilal Gökkır

İslam Araştırmaları ve Oryantalizm Hakkında

İslam Araştırmaları ve Oryantalizm konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
3
Okunma
Beğeni
314
Görüntülenme

Hakkında

Batı'nın din, dil, kültür, sanat, tarih, toplum ve siyaset açısından Doğu'yu incelemesini ifade eden oryantalizm, doğu-batı ilişkilerinin tarihteki derinliklerine kadar götürülse de sömürgecilikle birlikte zirveye ulaşmıştır. Burada söz konusu olan batı ve doğunun sınırları coğrafik anlamda tartışmaya açık olmakla beraber batı ile kast edilen, özne durumundaki egemen ve sömürgeci Avrupa ve onun kültür havzasıdır. Doğu ile kast edilen ise nesne durumundaki sömürülen doğu, daha doğrusu Avrupa dışındaki öteki dünyadır. Sınırları Japonya'dan Afrika'ya uzanan geniş bir coğrafyadır. İslam dünyası da bu coğrafya içinde olup oryantalizmin hedefleri arasındadır. Oryantalist İslam araştırmaları, başlangıcından itibaren gelişerek devam etmiş ve bilimsel etki alanını İslam dünyasına, dolayısıyla Türkiye'ye de ulaştırmıştır. Elinizdeki bu çalışmada, oryantalist İslam araştırmalarının Türkiye'de yapılan bilimsel çalışmalara olan yansımaları ele alınmakta olup Tefsir, Hadis, İslam Hukuku, Kelam, Mezhepler Tarihi ve Tasavvuf alanlarında oryantalist yaklaşımlara dair makaleler bulunmaktadır.
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 40 dk.Sayfa Sayısı: 235Basım Tarihi: Ekim 2016Yayınevi: Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları
ISBN: 9789755484105Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Bilal Gökkır
Bilal GökkırYazar · 2 kitap
1990’da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde Dinler Tarihi’nde yüksek lisansın yanı sıra İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nde Ortadoğu Araştırmaları Bölümü-Kur’an ve Tefsir Araştırmaları’nda yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nde İngiliz Müsteşriklerin Kur’an’a Yaklaşımları” konusunda (Ortadoğu Araştırmaları Bölümü-Kur’an ve Tefsir Araştırmaları) 2002 yılında doktorasını tamamladı. SDÜ İlahiyat Fakültesinde Tefsir Anabilim Dalı 2002-2010 Öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2010-2011 yılları arasında Manchester University, 2013 yılında Strasbourg İlahiyat Fakültesinde, 2013-2014 yıllarında Oxford University ‘de Misafir Öğretim üyesi olarak bulundu. 2011 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görev yapmaktadır.