Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam Hukuku (Ceza ve Borçlar)

Abdullah Çolak

İslam Hukuku (Ceza ve Borçlar) Gönderileri

İslam Hukuku (Ceza ve Borçlar) kitaplarını, İslam Hukuku (Ceza ve Borçlar) sözleri ve alıntılarını, İslam Hukuku (Ceza ve Borçlar) yazarlarını, İslam Hukuku (Ceza ve Borçlar) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Devlet Başkanı
İslam hukuku teorisine göre devlet başkanının dokunulmazlığı, yani suç işlediğinde vatandaşlarından ayrı bir bağışıklığı yoktur. Peygamber bile haksızlık yapsa mahkeme huzuruna çağrılabilir. "فَلَنَسْـَٔلَنَّ الَّذ۪ينَ اُرْسِلَ اِلَيْهِمْ وَلَنَسْـَٔلَنَّ الْمُرْسَل۪ينَۙ (Elbette kendilerine Peygamber gönderilen kimseleri de, gönderilen peygamberleride mutlaka sorguya çekeceğiz."[A'raf 7/6.]
457 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İslam hukuku ile ilgili bilmemiz gereken birçok bilgi vardır. Özellikle İslam ceza ve suç konusu hakkında çok bilgiye sahip olmadığımızı savunmaktayım. Okuduğum kitap çok sade dil ile anlatmasa bile İslam hukukun da suç ve ceza konularını ve unsurlarını detaylı bir şekilde bizlere sunmuştur. Şimdiye kadar bizlere yanlış ve korkutularak anlatılan İslam hukuk ceza ve kanunlarının gerçeklerini gözönüne sermektedir. İslam da var olan suçlar ve bu suçlara yönelik verilmesi gereken cezaların ne kadar haklı ve doğru olduğunu ve yapılan prensiplerin dünya düzeni ve huzurunu sağlayacağı taraftarıyım. Okumanızı tavsiye ederim. İyi okumalar..
İslam Hukuku (Ceza ve Borçlar)
İslam Hukuku (Ceza ve Borçlar)Abdullah Çolak · Öncü Kitap · 201712 okunma
Reklam
Kanunilik ilkesi beşeri hukuklarda 18.asrın sonlarında, Fransız İhtilali'nin arkasından ortaya çıkmıştır. Daha önceleri hakimler suç ve cezaları tayin ve tespitte tam bir yetkiye sahiptiler ve diledikleri şekilde faili cezalandırabiliyorlardı. Oysa İslam Hukukunda suç ve cezaların kanuniliği prensibi لا جريمة و لا عقوبة الا بالناس (Kanunsuz suç ve ceza olamaz) İslam'ın ilk yıllarından itibaren kabul edilmiştir.