Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam Nedir?

Huriye Martı

İslam Nedir? Gönderileri

İslam Nedir? kitaplarını, İslam Nedir? sözleri ve alıntılarını, İslam Nedir? yazarlarını, İslam Nedir? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Cehennem nefsin arzu ettiği şeylerle, vennet ise nefsin hoşlanmadığı şeylerle kuşatılmıştır. Hz.Muhammed Mustafa (s.a.s)
Sayfa 103Kitabı okudu
Kıble Kâbe'dir. Kâbe, Allah'ın evidir.
Reklam
Ahirete iman eden, ölümü sıkça hatırlayan ve ölümden sonraki hayatı için en güzel şekilde hazırlık yapan kişi, müminlerin en bilinçlisidir. Zira en doğru yatırım, cenneti barındıran sonsuzluk diyarına yapılan yatırımdır.
İslâm, İlim ve Hikmet Dinidir.
Uğrunda yorulmaya, emek ve zaman harcamaya değen en hayırlı iş, ilimle meşgul olmaktır. İslâm, bilgiye ulaşma adına ilim elde etmeyi kadın-erkek her birey için vazgeçilmez bir görev olarak görür. Peygamberimiz, bu konuda şöyle buyurur: "Ya öğreten ol, ya öğrenen ol, ya dinleyen ya da ilmi seven ve destekleyen ol. Beşinci olma, helak olursun!" Dârimî, Mukaddime, 26.
"Cennetin anahtarı namaz, namazın anahtarı ise abdesttir." Tirmizî, Ttaharet, 1.
"Ey Peygamber! Biz seni hakikaten bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı, O'nun izniyle Allah'a çağıran ve etrafını aydınlatan bir ışık olarak gönderdik.” Ahzâb, 33/45-46. Allah'a giden yol, Peygamberimize bağlanmaktan ve ona itaat etmekten geçer. Her Müslüman için dünyada huzurun âhirette ise kurtuluşun reçetesi, Hz. Peygamber'i sevmek ve onun sünnetine uygun bir hayat sürmektir.
Reklam
“Allah'ı ve peygamberlerini inkâr edenler, Allah ile peygamberlerini birbirinden ayırıp, ‘Bir kısmına iman ederiz ama bir kısmına inanmayız.' diyenler ve iman ile küfür arasında bir yol tutmak isteyenler yok mu! İşte gerçekten kâfirler bunlardır.” Nisâ, 4150-151.
Yüce Allah, insanı hiçbir zaman yalnız başına, nimetsiz ve yardımsız bırakmamıştır. Onu hayat imtihanında desteklemiş, peygamberleri ve kitapları ile ona yol göstermiştir. Yarattığı ve merhametle muamele ettiği insana iyiyi, güzeli ve doğruyu öğretecek; kötünün, çirkinin ve yanlışın ne olduğunu anlatacak bir düzen göndermiştir. İşte insana yeryüzü serüveninde rehberlik eden ve âhirette kurtuluşa ermesine vesile olan bu düzen, “din"dir.
Kalbin şükrü, nimetleri verenin Allah olduğuna inanmaktır. Dilin şükrü, bu imkân ve nimetler için O’na gönülden teşekkür etmektir. Bedenin şükrü, enerjisini Allah’ın rızasına uygun işlerde kullanmak, namaz ve oruç gibi ibadetleri eda etmek ve Allah’ın yasaklarından uzak durmaktır. Mal sahibi olmanın şükrü, sadaka ve zekât vererek ihtiyaç sahiplerini gözetmek; makam ve otorite sahibi olmanın şükrü ise gücünü iyilik ve adalet yolunda kullanmaktır.
Hz. Peygamber(s.a.s.) “İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah’a da şükretmez.” buyurmuştur.
18 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.