Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İlah, Rab, İbadet, Din

İslam Ve Dört Terim

Abdülbaki Kömür

İslam Ve Dört Terim Sözleri ve Alıntıları

İslam Ve Dört Terim sözleri ve alıntılarını, İslam Ve Dört Terim kitap alıntılarını, İslam Ve Dört Terim en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Yeryüzünde ve gökyüzünde her şey onu tesbih eder. " ( Saff ,1)
RAB KAVRAMI 1. Terbiye eden, düzenleyen, yönlendiren, yetiştiren 2. İhtiyaçların giderilmesini üstüne alan, kefil olan 3. Yönelinen, kabul edilen, sözü geçerli olan, sözü dinlenen, mümtaz, toparlayan, bir araya getiren 4. İtaat edilen, üstünlüğü kabul edilen 5. Melik, sahip, efendi, dilediği gibi tasarrufta bulunan, hüküm sahibi.
Reklam
"De ki : ey kitap ehli dininiz konusunda gerçeğe aykırı aşırılıklara kapılmayınız sizden önceki dönemlerde sapıtmış birçoklarını saptırılmış ve düz yolu şaşırmış kimselerin keyfi arzularına uymayınız." (Maide,77)
"Yaratan Allah, yaratmayan gibi midir ? Artık iyice düşünmeyecek misiniz ? " (Nahl ,17 )
"Geleceğimiz, geçmişimiz ve bu ikisi arasındaki tüm olaylar onun tasarrufu altındadır. Senin Rabbin hiçbir şeyi unutmaz." (Meryem, 64)
"Şuayb aleyhisselamın kavmi olan Medyen ve Eyke halkı Allah'a inanan, onu Rab ve mabud olarak kabul eden toplumlardı. Ancak Allah'la beraber rab ve ilâh olarak, uydurma ilâhları kabul ediyorlar, ibadetlerini onlar için de yapıyorlardı. İnsan yaşayışına, ahlâka, topluma, ekonomiye, medeniyete ve siyasete Allah'ın rab oluşunun hiç tesirinin olmadığına inanıyorlardı."
Reklam
Arap müşrikleri Allah'a inanmakla beraber, hem ondan başka ilahlar ve rabler ediniyorlar, hem de meleklerin atalarının ruhlarının, büyük olarak saydıkları insanların, gökteki yıldızların, âlemin nizamı üzerinde söz sahibi olduklarına inanıyorlardı.
İBADET KAVRAMI 1. Kul olmak, kulluk etmek, köle olmak, kölelik etmek 2. Boyun eğmek, itaat etmek 3. İlah tanımak, (otorite tanımak, hükmüne teslim olmak) 4. Herhangi birine yada bir şeye yapışmak, bağlanmak 5. Yönelmek meyletmek.
Kur’an-ı Kerim
“Gökteki ilâh da yerdeki ilâh da odur.O hakimdir,âlimdir.”(Zuhrûf,84)
Sayfa 33 - İdrak yayınlarıKitabı okudu
"Yaratan Allah, yaratmayan gibi midir? Artık iyice düşünmeyecek misin? (Nahl, 17)
Sayfa 39 - İdrak yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kalp, insanın hem fiziki yapısının hayatiyetini devam ettirmesi için kilit konumda hem de ruhî yapısının ve amellerinin nasıl olacağını belirleyecek nitelikte yaratılmıştır.
İdrak yayınlarıKitabı okudu
Tağut, cin, şeytan, putlar, bilginler, rahipler, din adamları, peygamberler, Salihler, veliler, ruhlar, tabiat güçleri, hayaletler, melekler, liderler, reisler, insanların kendi nefisleri, güçlü hayvanlar, toplumun bizzat kendisi vs. HİÇ BİRİSİ NE İLAHTIR NE DE RABDİR, ZİRA; 1. Yaratıcı değillerdir. Çünkü kendileri yaratılmıştır. 2. Hiçbir şeyin sahibi değillerdir, çünkü kendileri de Allah'ın mülkünün içinde birer parçalardır. 3. Yetki sahibi değiller, çünkü güçlü değillerdir. 4. Güçlü değiller, çünkü kendileri içinde bir kader tayin edilmiştir. 5. Otoriter değillerdir. Çünkü en son yaptırım Allah'a aittir.
"Basit bir tablo yapımında bile tablonun ressama ait olduğunu, yaptığı resimdeki düzenlemelerin tamamen ressama ait olması gerektiğini kabul eden bir mantığın, her şeyin yaratıcısı olan Allah'ın aynı zamanda sahibi de olduğunu, onları yönlendirme ve idare etmede de tek yetkili olduğunu kabul etmesi gerekir. "
İdrak yayınları
"Gökteki ilah da yerdeki ilah da odur. O hâkimdir,alimdir." (Zuhruf,84)
34 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.