Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İşte Tevhid

Ziyaeddin El Kudsi

İşte Tevhid Gönderileri

İşte Tevhid kitaplarını, İşte Tevhid sözleri ve alıntılarını, İşte Tevhid yazarlarını, İşte Tevhid yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
176 syf.
·
Puan vermedi
İslamın temel inanç ilkeleri üzere gayet ayrıntılı ve Güzel bilgiler vermekle beraber akıl ve mantığa aykırı bilgiler içermektedir. Üç örnek verilmek üzere geri kalınan noktada okuyucu kitlemizin mutlaka analiz gözü ile okuması çok araştırma yapmadan okumasının akıllıca olmadığını söylemek gerekir. 31.sayfa da «Ve O, hükmünde asla ortak kabul etmez (mutlak hüküm verme yetkisi sadece O’na aittir; Allah’ın hükmüne rağmen herhangi bir konuda hüküm verme yetkisini kendisinde gören kimse, ilahlık taslamış olur. Bugün oy kullanma durumunda oy verilen kişi ilah olarak görülmüş olmaktadır. şeklinde bir düşünce akıldan uzaktır. Aksi ıspat edilirse durum değişir 72. Sayfada 2 - Meteorolojinin hava durumu hakkında verdiği haberler. Bu da hesaba dayandığı için gaybtan haber verme sayılmaz. Fakat haber verirken kesin ifadeler kullanmayarak Allah-u Teâlâ’nın dilemesine bırakmak gerekir. Kesin ifade vermek gaybı bildiğini iddia etmektir ki bu da küfürdür. Çünkü o hesaplar kesin sonucu bildiren hesaplar değildir, hata payları hep vardır. 85. Sayfa da Hac ibadeti ömürde bir keredir. Yol emniyeti ve sefer imkânı müsait olursa ilk güç yettiği zaman hac farz olur. Hac Müslümanların yıllık genel kongresidir. Burada yol eminyetinden bahsedilir. Güvenlik İmkanı dahilinde hacce gidilmesi yönünden bilgi verilir, oysa aynı durum devleti eleştirmek milleti galeyana getirip kışkırtırken bu güvenlik göz ardı edilir. Yine bariz akıl ve mantık hataları ile doludur kaleme alınmış bu kitabımız.
İşte Tevhid
İşte TevhidZiyaeddin El Kudsi · Hak Yayınevi · 200049 okunma
Kur 'an, insanların ve cinlerin hepsine indirilmiştir. Bu sebeple, onun emrine tabi olmak, yasaklarından kaçınmak, haber verdiğini doğrulamak, büyük ve küçük her şeyde onunla hükmetmek ve ona muhakeme olmak gerekir.
Reklam
Gel de Bunu Tilkici Milliyetçi Putperestlere Anlat...
▪️Bütün amellerde sadece Allâh-û Teâlâ’ya ibadet etmesi demektir. Allâh-û Teâlâ’nın şu sözü bu meseleyi en güzel şekilde ifade etmektedir: ▪️“Ben, cinleri ve insanları sadece bana ibadet etsinler diye yarattım.” (Zariyat: 56) Aynı şekilde Allah-u Teâlâ’nın şu sözü de bu manayı ifade etmektedir: ▪️“De ki: “Namazım, kestiğim kurban, hayatım ve ölümüm Âlemlerin Rabbi olan Allah içindir. O’nun hiçbir ortağı yoktur. Müslümanların ilki olarak bununla emrolundum.” (En’am: 162 –163) ▪️Namaz, zekât, oruç, hac gibi ameller nasıl sadece Allah-u Teâlâ’ya yapılıyorsa, hayatın değişik meseleleriyle ilgili diğer ameller de sadece Allah-u Teâlâ’ya yapılmalıdır. Hatta ölüm bile... Öyle ise kulun ölümü, zamanımızdaki gibi adeta PUT'laştrılmış olan VATAN , BAYRAK veya KÂFİR bir LİDER için değil, yalnızca ALLÂH-Û TEÂLÂ için olmalıdır.
Hak Yayınları
İbâdet'in Manası ve Bazı Türleri...
İbadet lügatte; boyun eğmek, itaat etmek, küçüklüğünü kabul etmek demektir.([1]) ▪️Şer'i manası ise; Allâh-û Teâlâ’nın sevdiği, razı olduğu, kabul ettiği, emrettiği gizli ve açık bütün ameller ve sözlerdir. İşte bu, Allâh-û Teâlâ’yı tam manada sevmekle birlikte, tam manada O’na boyun eğmek ve itaat etmeyi de içine alır. ▪️İbadetin sadece Allâh-û
Hak Yayınları - ([1])Lisanul Arap, Kamusu’l Muhiyt.
İslâm’ın Reddettiği İtaat İki Türlüdür...
İslâm’ın reddettiği itaat iki türlüdür: 2 – Kişiyi İslam milletinden çıkartmayan; fakat haram olan itaat: Bu itaat türü, birincisinin dışında olan itaattır. Yani, haram olan bir konuda bir kimseye o haramı helalleştirmeyerek itaat etmektir. Bir kimse, diğerine içki içmesini söylediğinde o kimsenin de içkiyi helal saymamak, yaptığını iyi ve güzel görmemek şartıyla ona itaat ederek içki içmesi bu meseleye örnek olarak gösterilebilir. İşte itaatin bu türlerini öğrendiğinde şirk olan itaati yapanların zamanımızda ne kadar çok olduğunu daha iyi anlarsın. Çünkü zamanımız, sahte ilahların çoğaldığı bir zamandır. İnsanların çoğu, bilerek veya bilmeyerek bu sahte ilahlara itaat etmekte, böylece şirk koşmaktadır.
Hak Yayınları
İslâm’ın Reddettiği İtaat İki Türlüdür...
İslâm’ın reddettiği itaat iki türlüdür: 1 – Kişiyi İslam milletinden çıkartan itaat: Bu itaat türü, özelliği, konumu ne olursa olsun herhangi bir mahlûkun sırf zatı için itaat edilmeye hak kazandığına inanmaktır. Daha açıkçası; ister hakka isabet etsin isterse isabet etmesin, ne emir verir ve ne yasaklarsa ona itaat edilmesi gerektiğine inanmaktır. Bu itaat, küfür olan bir itaattir. Böyle bir itaatte, Allâh-û Teâlâ’nın bir sıfatı, bir mahlûka verilmiş olunur. İslam’dan çıkaran bir başka itaat türü ise müşrik ve kâfirlere, şirk ve küfür konusunda itaat etmektir. Onları Müslümanlara karşı dost edinmek, Allâh-û Teâlâ’nın helal kıldığını HARAM, haramını HELAL yaptıklarında onlara itaat etmek gibi...
Hak Yayınları
Reklam
Allâh (cc) Ne İle Tanınır?-3...
3 - Allâh-û Teâlâ’nın mü’min kullarına verdiği marifetullahtır.  ▪️Allâh-û Teâlâ mü’min kullarına öyle şeyler bahşeder ki; sanki Allâh-û Teâlâ’yı gözleriyle görüyormuşçasına O’nu tanıma mertebesine erişirler. ▪️Rasûlullah (sav), Cibril aleyhisselam ona ihsan hakkında sorduğunda: “Allâh-û Teâlâ’yı görüyormuş gibi O’na ibadet etmendir. Sen Onu görmesen de O seni görür.” (Müslim) cevabını vermiştir.
Hak Yayınları
Allâh (cc) Ne İle Tanınır?-2...
2 - Allâh-û Teâlâ’nın şer’i ayetlerine bakmak, yani rasullerine indirdiği vahyi okuyup anlamak Allâh-û Teâlâ’yı tanımaya sebep olur. ▪️Allâh-û Teâlâ’nın rasüllerine indirdiği vahye baktığımızda ve insanlar için hem dünya hem de ahirette büyük faydalar içeren bu vahyin içerdiği ilim ve hikmeti tefekkür ettiğimizde kulların maslahatına ne kadar uygun olduğunu görürüz ve böylece Rabbimizi tanımış oluruz. Allâh-û Teâlâ şöyle buyuruyor: “Hâlâ Kur'ân üzerinde gereği gibi düşünmeyecekler mi? Eğer o, Allâh'tan başkası tarafından gelmiş olsaydı, onda birçok tutarsızlık bulurlardı.”  (Nisa: 82)
Hak Yayınları
Allâh (cc) Ne İle Tanınır?-1...
Allâh, bazı vasıtalarla tanınır. Bunlardan bazıları; 1 - Allâh-û Teâlâ’nın yarattıklarına ibretle bakmak, tefekkür etmek; Allâh-û Teâlâ’nın varlığını, birliğini, büyüklüğünü, kudretini, hikmetini ve rahmetini anlamaya sevkeder. Allâh-û Teâlâ şöyle buyuruyor: ▪️Onlar göklerin ve yerin muhteşem idaresine, Allâh'ın yarattığı her şeye ve ecellerinin yaklaşmış olabileceğine bakmazlar mı? (Rasulün korkutma ve uyarması kendilerine etki etmezse) Ondan sonra artık hangi söze inanırlar? (A’raf: 185) ▪️“Muhakkak ki, göklerin ve yerin yaratılışında, geceyle gündüzün (birbiri ardından) gelip gidişinde elbette akıl sahipleri için ayetler (ibretler ve deliller) vardır.”  (A-li İmran: 190) ▪️“Gece ve gündüzün birbiri arkasından gelmesinde, Allâh’ın göklerde ve yerde yarattığı şeylerde sakınan kimseler için deliller vardır.  (Yunus: 6) ▪️“Muhakkak ki göklerin ve yer(ler)in yaratılışında, gece ile gündüzün değişmesinde, insanlara faydalı olan şeyleri denizde taşıyan gemilerde, Allâh'ın gökten su indirip onunla ölü olan yeri canlandırmasında ve üzerinde her (çeşit) canlıyı yaymasında, rüzgârları ve gök ile yer arasında (Allâh'ın emrine) boyun eğmiş olan bulutları (evirip) çevirmesinde düşünen bir kavim için elbette nice ayetler (deliller) vardır.” (Bakara: 164)
Hak Yayınları
Âlemlerin Rabbi Nasıl Tanınır?-8...
Allâh-û Teâlâ şöyle buyuruyor: ▪️“Gece de onlar için bir delildir. Ondan gündüzü sıyırıp alırız da karanlıkta kalıverirler. Güneş de kendi ekseninde dönüp durmaktadır. Bu, her şeye galip olan ve her şeyi bilen Allah’ın bir takdiridir. Ay'a varacağı yollar tayin ettik. Nihayet o, eski hurma salkımının eğri sapına döner. Ne güneşin aya erişmesi gerekir. Ne gece gündüzü geçer. Her biri bir yörüngede yüzmektedir.” (Yasin: 37–40) ▪️Âyette zikredilen varlıklar Allâh-û Teâlâ’nın mükemmel hikmetini, mükemmel kudretini, mükemmel rahmetini gösteren delillerdir. ▪️Güneş, Allâh-û Teâlâ’nın yüce ayetlerindendir. Çünkü Allâh-û Teâlâ onu yarattığından beri düzenli bir şekilde hareket etmektedir. Güneş hem hacmi hem etkisi ile Allâh-û Teâlâ’nın varlığını ve birliğini gösteren apaçık bir delildir. Hacmi çok büyüktür. Onun etkileri ise; cisimlere, ağaçlara, nehirlere, denizlere sağladığı faydalardır. ▪️Ay da Allâh-û Teâlâ’nın varlığını ve birliğini gösteren ayetlerdendir. Allâh-û Teâlâ Ay için varacağı yollar tayin etti. İnce bir hilal şeklinde başlar, sonra tam yuvarlak oluncaya kadar yavaş yavaş büyür. Sonra da yok oluncaya kadar küçülmeye başlar. Ay, bu haliyle insana benzemektedir. İnsan da zayıf bir şekilde yaratılmıştır. Sonra yavaş yavaş kuvvetlenir sonra tekrar yavaş yavaş zayıflamaya başlar. Bu varlıkları yaratan Allâh-û Teâlâ ne güzel bir Rab ne güzel bir yaratıcıdır.
Hak Yayınları
Reklam
Âlemlerin Rabbi Nasıl Tanınır?-7...
Bu ayetlerin genel manası şudur: “Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yoktan yaratan, yeryüzünü size bir döşek ve göğü de bir bina kılan, gökten su indirip onunla size rızık olmak üzere ürünler meydana getiren yegâne yaratıcıya eşler koşmayın. Sadece ve sadece Allâh-û Teâlâ’ya ibadet edin. Sadece Allâh-û Teâlâ’yı sevin ve Allâh-û Teâlâ için sevin. Aklen ve şer'an size layık olan böyle yapmaktır”. Âyet-i kerimedeki “bile bile Allâh’a eş koşmayın” ise Allâh-û Teâlâ'nın bu varlıkları tek başına yarattığını, gökten su indirdiğini, yeryüzünü insanlar için bir döşek, gögü ise bir bina kıldığını, O’ndan başka bir rızık veren olmadığını bildiğiniz halde O’na ibadette eş koşuyorsunuz demektir.
Hak Yayınları
Âlemlerin Rabbi Nasıl Tanınır?-6...
Allâh-û Teâlâ şöyle buyuruyor: “Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize (ihlâslı bir şekilde) ibadet edin ki (O'na karşı gelmekten) sakınmış olabilesiniz. O (Allâh) ki; yeryüzünü size bir döşek, göğü de bir bina kıldı. Gökten su indirip sizlere rızık olmak üzere ürünler meydana getirdi. Artık (bunları) bile bile Allâh'a eşler koşmayın.” (Bakara: 21–22) Ayetteki hitap bütün insanlaradır. Allâh-û Teâlâ bu ayette onlara sadece kendisine ibadet etmelerini ve hiçbir şeyi O’na ortak koşmamalarını emrediyor, ibadeti hak edenin sadece kendisi olduğunu bildiriyor. Çünkü kainatın yegâne yaratıcısı O’dur. Kâinatın yegâne yaratıcısı O olduğuna göre bütün yaratılanların sadece O’na ibadet etmeleri gerekir. Yaratılanlar ancak bu şekilde O’nun azabından emin olurlar. Zira Allâh-û Teâlâ’nın azabından sakınabilmek, Allâh-û Teâlâ’nın emirlerine uymak ve yasaklarından kaçınmakla mümkün olur.
Hak Yayınları
Âlemlerin Rabbi Nasıl Tanınır?-5...
Allâh-û Teâlâ şöyle buyuruyor: “Yaratma da emir de onun hakkıdır.” Allâh-û Teâlâ bütün mahlukatı yalnızca kendisi yarattı. Emir verme (teşri koyma) de yalnız O’nun hakkıdır. Yaratma işinde nasıl O’nun ortağı yoksa, hüküm vermede de O’nun ortağı yoktur. Allâh hüküm vermede kendisine ortak koşulmasından asla razı olmaz.
Hak Yayınları
Âlemlerin Rabbi Nasıl Tanınır?-3...
Allâh-û Teâlâ şöyle buyuruyor: “Rabbiniz gökleri ve yeri altı günde yaratan ve sonra arşa istiva eden, gündüzü durmadan kovalayan gece ile bürüyen, güneşi, ayı, yıldızları hepsini buyruğuna baş eğdirerek yaratan Allâh’tır. Bilin ki yaratma da emir de O’nun hakkıdır. Âlemlerin Rabbi olan Allâh yücedir.”  (A’raf: 54) Allâh-û Teâlâ’nın bu ayeti gösteriyor ki; Allâh-û Teâlâ bütün mahlukatı tek başına, hikmeti gereği altı günde yarattı. İsteseydi bir anda da yaratabilirdi. Sonra kendi azametine ve celalliğine layık bir şekilde arşa istiva etti. Gece ve gündüzü yarattı. Gece, gündüzü örtünce sanki gündüz yokmuş gibi olur. Sonra gündüz gelir, gecenin karanlığını ortadan kaldırır, sanki gece yokmuş gibi olur. Biri gidip diğeri gelir ve bunların hareketi düzenli bir şekilde seyreder. Güneşi, ayı, yıldızları da hepsini buyruğuna baş eğdirerek yarattı. İşte bu ayetlerin her biri Allâh’ın varlığını ve birliğini apaçık gösteren delillerdir.
Hak Yayınları
60 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.