Ehl-i Sünnet'e Göre Doğru İnanç

Cübbeli Ahmet Hoca Yayıncılık
Türler:

2022 38. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2022 02:41
Faydalı bilgiler bulunduran güzel bir eser. Okuması yormayan, bir sohbet tadında ,akıcı dille yazılmış. İçinde ki dualar ve güzel ayetlerle imanın kazanılması adına sunulan bilgiler de tarif edilemeyecek güzellik katıyor. 100 sayfa kadar incecik bir kitap amma ve lakin büyük ilimler barındırıyor. okumayı tavsiye ederim. Kitapla Kalın...
Her Müslümana farz-ı ayın olan İtikad
2026 2. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2026 15:08
Ehli Sünnet ve'l-Cemaat inancının temel esaslarını barındıran itikat risalelerini (akaid bilgilerini) öğrenmek her Müslüman üzerine farz-ı ayındır. Temel İnanç Esasları: Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahirete ve kadere iman gibi inanç esaslarının (amentü) doğru bir şekilde öğrenilmesi ve inanılması iman için şarttır. İtikat Risalesi/Akaid: Bu eserde, inançla ilgili temel meseleleri, şirkin dışındaki günahları ve Ehl-i Sünnet inancının doğru esaslarını kapsar. Farz-ı Ayın İlim: Müslümanın, inancını (itikat), ibadetlerini ve ahlaki görevlerini kapsayan bilgileri öğrenmesi farz-ı ayındır, yani her bireyin öğrenmesi zorunludur. İtikatın Önemi: İbadetler hususunda bazı esneklikler olsa da, inanç (itikat) konularında eksiklik veya yanılgı affedilmez. Özetle, itikat risalesi olarak bilinen, doğru inanç esaslarını anlatan kaynakları okuyup öğrenmek bir Müslüman için temel dini yükümlülüktür. Ahmet Mahmut Ünlü İ'tikâd Risâlesi
2023 4. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2023 23:56
ب Esselamualeykum ve Rahmetullahi ve berakatuhu Ey İnsanlar! Şunu iyi bilesiniz ki; ameldeki noksanların tevbe ve kaza ile telafisi ya da şefaat yahut mağfiretin yetişmesi umudu daima mevcut ise de, inanç meselelerindeki yanlışlığa asla müsamaha edilmeyecektir. Bozuk bir inancın bugün düzeltilmesi mümkündür, lâkin ölümden sonra artık sonsuza kadar bu hesap kapatılamaz. #kitapalıntıları #arkakapak Cübbeli Ahmet Hoca'nın eseri ile başladık, yola ehli sünnet hocalarımızın farklı eserleri ile devam edeceğiz İnsaAllah. #akaid #itikad #reddiyeler #imanesasları #itikadrisalesi #okuyorum #kitapseverler #oku #keşfetteyiz #kesfettengelenler #fyp #fypシ #okumasaati #cübbeliahmethoca
Din İslam
2023 22. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2023 09:34
Kitap kısa ve puntolarıda büyük içersinde sın kısımda dualar var hatırlamak ve duaları için yanınızda dahi taşıyabilirsiniz. Bilmediğiniz şeyler mutlaka çıkacak o yüzden değerlendirin.
Resail-i Ahmediyye 6 - İtikat RisalesiAhmet Mahmut Ünlü · Ekmel Yayınları · 2001192 okunma

Ahmet Mahmut ÜnlüYazar · 105 kitap
Ahmet Mahmut Ünlü, halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Türk vaiz, hafız ve yazardır. Doğup büyüdüğü İstanbul'un Fatih ilçesi Çarşamba semtinde bulunan İsmailağa Cemaati içinde uzun yıllar faaliyet göstermiştir ve 2024 yılında bu cemaatten ayrılmıştır. Resaili Ahmediyye ismiyle farklı konularda yayımlanmış birçok risalesi bulunan Ünlü, medyada yer alan tartışmalı ifadeleri, yazdığı kitaplarla ve verdiği vaazlarla tanınmaktadır. İslâmiyet'e getirilen yeni yorumlara ve reformist görüşlere karşı durmaktadır. İslâm dinini Ehl-i Sünnet anlayışına göre yaşamak gerektiğini savunmaktadır. Özellikle İstanbul dışındaki mekânlarda vermiş olduğu vaazlar ilgi görmektedir. 1999'da Gölcük Depreminin ardından yaptığı bazı açıklamaları sebebiyle 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Daha sonraki yıllarda da çeşitli suçlamalarla hakkında davalar açılmıştır.