Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Japonya Seyyahı Abdürreşit İbrahim’in İzinde

Ali Merthan Dündar

Japonya Seyyahı Abdürreşit İbrahim’in İzinde Gönderileri

Japonya Seyyahı Abdürreşit İbrahim’in İzinde kitaplarını, Japonya Seyyahı Abdürreşit İbrahim’in İzinde sözleri ve alıntılarını, Japonya Seyyahı Abdürreşit İbrahim’in İzinde yazarlarını, Japonya Seyyahı Abdürreşit İbrahim’in İzinde yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yamaoka, Abdurreşit İbrahim'in yardımları ile Mekke'ye gitti ve ilk Japon Müslüman Hacı olarak tarihe geçti.
Mehmet Akif'in ünlü eseri Safahat ta " Süleymaniye kürsüsünde" bölümünde, konuşan kişi yakın dostu, Abdurreşit ibrahim'dir.
Sayfa 126Kitabı okudu
Reklam
Abdurreşit İbrahim, 1912'de yeniden Türkiye'ye gelip yerleştiğinde bir süre (1925 1933) Konya Cihanbeyli Böğrüdelik köyünde yaşadı.
Sayfa 158Kitabı okudu
Japonya'da Türk varlığı ve Japonya'da İslamiyet dendiğinde, akla gelen ilk isim, Abdurreşit ibrahim'dir.
Sayfa 203Kitabı okudu
268 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Japonya Seyyahı Abdürreşit İbrahim'in İzinde. Editör Ali Merthan Dündar. Ali Merthan Dündar 1968'de, Ağrı'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul, Diyarbakır ve Ankara'da tamamladı. 1986 yılında, o sene açılan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim dalına girdi. 1998 yılında Yüksek Lisansını ve 2006 yılında Doktorasını tamamladı. 2009 yılında Doçent, 2014 yılında Profesör ünvanı alan Dündar, 2007 yılında Türk Ocakları Prof. Dr. Osman Turan Başarı ve Teşvik Ödülüne layık görüldü. halen Ankara Üniversitesi DTCF Japon Dili ve Edebiyatı anabilim dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Abdürreşid İbrahim, Türk dünyası bakımından olduğu gibi İslam alemi için de önemli bir şahsiyettir. Onun mühim kılan mücadeleciliği ve akılcılığıdır. Ana hedefi, başta Rusyadakiler olmak üzere, farklı coğrafyalardaki mazlum Türk ve Müslümanların dini ve milli haklarını kazanmalarını sağlamaktır. Sibirya'dan Hindistan'a, Balkanlar'dan Doğu Asya'ya neredeyse gitmedik yer bırakmamış, son nefesini Japonya'da vermiştir. Japonya'da Türk varlığı ve Japonya'da İslamiyet dendiğinde, akla gelen ilk isim, Abdurreşit ibrahim'dir. Abdurreşit ibrahim'i, bilim dünyasına tanıtmak amacıyla yapılan, dört sempozyumdan, sonuncusunun makalelerinin teşkil ettiği kitapta onbeş makale ve bir sunuş yazısı vardır. Makaleleri hazırlayan bilim adamlarının Türk, Tatar ve Japonya'dan seçilen ve Abdurreşit İbrahim üzerine çalışma yapan, bilim adamlarının olması kitabı zenginleştirilmiştir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Japonya Seyyahı Abdürreşit İbrahim’in İzinde
Japonya Seyyahı Abdürreşit İbrahim’in İzindeAli Merthan Dündar · Dogu Kutuphanesj · 202010 okunma
268 syf.
·
Puan vermedi
Kitap Şuuru
Kitap Şuuru
Hizmetleri ve kendisi hem Japon halkı hem Türk halkı tarafından unutulmuş olan Abdurreşit İbrahim'in ismi akademik literatürden de kalkmıştır. Ancak tesadüfen bulunan bazı evraklar ve dosyalar neticesinde ömrünü Türk- İslam Medeniyeti'nin yükselmesine adamış olan bu fikir savaşcısının ismi tekraren akademik camiada zikredilmeye
Japonya Seyyahı Abdürreşit İbrahim’in İzinde
Japonya Seyyahı Abdürreşit İbrahim’in İzindeAli Merthan Dündar · Dogu Kutuphanesj · 202010 okunma
Reklam
İlim müslümanın sermayesidir. İnsanın ırzını, namusunu, cinsini, milliyetini ve dinini ilim muhafaza eder. İnsanın insaniyeti ilim ve marifet iledir. Ey müslümanlar! İlim, marifet ve sanat yolunda evlatlarınızı feda ediniz, eğer evlatlarımızı terbiye etmez isek Allah katında mesul oluruz.
22 öğeden 16 ile 22 arasındakiler gösteriliyor.